Kisalföld logö

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 31°C Még több cikk.

Győrkőcfesztivál - Nagy játszótér lett Győr - fotók

Tíz helyszínen mintegy ezer program várja a gyermekeket Győrben, a Győrkőcfesztiválon. Videók és fotó szombatról.

Szombaton a nagy hőség ellenére is rengetegen látogattak el a Győrkőcfesztivál programjaira.

 

Győrkőcfesztivál 2015 - szombati képek
Győrkőcfesztivál 2015 - tűzijáték (olvasó-tudósítónk felvételei)


 

Győrkőc 2015. - A megnyitó. Fotó: Mészáros Mátyás


Korábban:

Július 3. és 5 között ismét játszótérré alakul a belváros és idén a Dunakapu tér is bekapcsolódik a program helyszínek közé. Tíz helyszínen mintegy ezer program várja a gyermekeket Győrben, a nyolcadik alkalommal tartandó Győrkőcfesztiválon –- közölte a szervező Vaskakas Bábszínház művészeti koordinátora vasárnap.

Sashalmi Orsolya elmondta: július 3. és 5 között ismét játszótérré alakul a belváros és idén a Dunakapu tér is bekapcsolódik a program helyszínek közé. A fesztiválnyitó a felújított téren Szalóki Ági koncertje lesz, amely pénteken 19 órakor kezdődik, ezután Borkai Zsolt polgármester átadja a város kulcsát a gyermekeknek, a nap pedig tűzijátékkal zárul.

Szombattól ismét pancsolóvá változik a Széchenyi tér: a csónakázótavakban pedállal hajtható kis csónakokat, vízi dodzsemeket és vízi hengereket lehet kipróbálni, a KRESZ-pályán pedig a közlekedési szabályokkal ismerkedhetnek játékos formában a legkisebbek. A Kazinczy utcában társasjátékokkal és logikai játékokkal lehet majd a játszani, emellett a Győrkőc Rendőrőrsön a rendőrök felszereléseivel és a rendőrautóval is meg lehet ismerkedni.

A Hadtörténeti Múzeum pedig az 1848-49-es forradalom és szabadságharc alatt használt fegyvereket mutatja be szintén játékos formában. A Bécsi kapu téren kalózhajóra lehet majd felmászni, a Mesepostán a levélfeladást, bélyegzést, vásárlást és űrlapkitöltést lehet kipróbálni, a ParaParkban pedig egy játékbombát hatástalaníthatnak a gyermekek. A Zeichmeister utcában a környezetvédelem és az energiatakarékosság gyakorlati példáit mutatják be és felállítanak egy hintahajót is, amelyre ötszáz gyermek fér fel egyszerre. A Várágyúknál a magyar gyermekirodalom költőivel, meseíróival, mint Varró Dániellel, Tóth Krisztinával, Szabó Borbálával, vagy Szabó T. Annával találkozhatnak a kicsik, akik az előadások mellett saját mesekönyveiket is elkészíthetik.

A Vársétányon logikai játékokat próbálhatnak ki, népi és fejlesztő játékokkal ismerkedhetnek, rajzolhatnak, festhetnek és hajtogathatnak a gyerekek. A Rába kettős hídja Szivárványhíddá változik, ahol kézművesek és társasjátékok, a Radó-sziget nyugati részén pedig a Győrkőcolimpia várja a legkisebbeket. Ez utóbbi helyszínen atlétika, úszás, grundbírkózás, utcai kosárlabda, váltófutás, kézilabda, labdarúgás és vízilabda sportágakban lehet majd versenyezni.

A Meseszigeten gólyalábasok lesznek, emellett többek között a Bóbita Bábszínház A bűbájos lakat, az Árgyélus Színház pedig a Szőlőszem Kálmán című bábjátékokat mutatják be, emellett reneszánsz és vitézi játékokon, lovagi tornákon és lóversenyeken vehetnek részt a gyermekek. A Radó-sziget keleti részében rendezik be ismét a Győrkőcfalut, ahol három éves korig ajánlják a szervezők a programokat.

Lesz Babakert, ahol csúszdázni és kúszni-mászni tudnak majd a legkisebbek, emellett különböző foglalkozásokat tartanak szülőknek a családi művészeti nevelésről. A Mihálkovics sétányon kalandpark, mászófal, plasztik gömb és reflex kapu lesz, az Ökoligetté változó Bercsényi ligetben pedig a háziasított állatokkal, többek között libákkal, disznókkal, bárányokkal és szamarakkal, valamint Kuka Bercivel, a Győr-Szol Zrt. manójával lehet találkozni. A tavalyi Győrkőcfesztiválon mintegy húszezer gyermek vett részt.

 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bocsánatot kért a pannonhalmi főapát

Először szólalt meg a pannonhalmi főapát azóta, hogy kirobbant a bencés gimnáziumban a… Tovább olvasom