Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

Győri tűzoltók is indultak a Turul lépcsőfutó bajnokságon - fotók

Győri tűzoltók is indultak a Turul lépcsőfutó bajnokságon - fotók
Száznyolcvankét versenyző mérte össze erőnlétét és küzdötte le a 419 lépcsőfokot az ötödik tatabányai Turul Lépcsőfutó Bajnokságon.
A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által rendezett versenyt Janics Csaba tűzoltó ezredes, tatabányai kirendeltségvezető nyitotta meg. Örömét fejezte ki, hogy évről-évre egyre többen jelentkeznek, hiszen 2013-ban 57-en, idén már 182-en vágnak neki az embert próbáló viadalnak. Kitartást, jó erőnlétet és balesetmentes verseny kívánt a versenyzőknek. A megnyitót egy jó hangulatú bemelegítés követett, amin Cserna Judit aerobik edző mozgatta meg a védőfelszerelésben induló tűzoltók izmait.

A versenyen kizárólag egyéniben lehetett indulni, sportfelszerelésben és tűzoltó védőfelszerelésben, három korcsoportban női és férfi kategóriában egyaránt. Elsőként a teljes védőfelszerelésben acélpalackos légzőkészülékben nevezettek futottak fel a 419 lépcsőfokon, ami komoly fizikai megterhelést jelentett, ugyanis a védőfelszerelés összsúlya megközelíti a harminc kilogrammot. Őket a sportfelszerelésben indulók követték, akik között sokan másodjára vágtak neki az emelkedőnek, csak már védőfelszerelés nélkül.

Az embert próbáló versenyen a győri hivatásos tűzoltó-parancsnokságról kollégáink közül sportfelszerelésben indult Siska Odett tűzoltó hadnagy, Gaál László tűzoltó százados és Mészáros Máté István tűzoltó törzsőrmester. Mindhárman szép eredményt értek el, az egyre emelkedő utat és a 419 lépcsőfokot sikeresen leküzdötték és gyorsan felértek a Turul emlékműhöz. A legjobb eredményt Siska Odett kolléganőnk érte el, hiszen a női I-es korosztályban elsőként ért a célba, így győztesként állhatott a dobogóra. Mészáros Máté István tűzoltó törzsőrmester pedig harmadik lett kategóriájában.

Kollégáink tervezik, hogy jövőre – megfelelő felkészülés után - védőfelszerelésben is nekivágnak a lépcsőfutásnak - olvasható a megyei katasztrófavédelem honlapján.

 
Győri tűzoltók is indultak a Turul lépcsőfutó bajnokságon

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szombaton nyílt nap lesz a likócsi laktanyában

Szombaton nyílt nap lesz a likócsi laktanyában
Részletes program az anyagunkban. Tovább olvasom