Kisalföld logö

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 2°C | 11°C Még több cikk.

Győri sportuszoda - A bejáratoknál fentről csöpög a víz, ezt most megszüntetik

Hetek óta le van zárva a sportuszoda valamelyik bejárata, állványokon dolgoznak ott az emberek. Miért? - kérdezték olvasóink, mi pedig választ kértünk az illetékestől.

Alig két éve készült el,  ért véget a próbaüzem  a győri sportuszodában. A létesítmény 3,2 milliárd forintból épült, kezdetben két medencével, az ötvenméteres naggyal és a 16 méteres tanmedencével. Elkészült, s végül hosszas engedélyeztetés (fellebbezés) után a 33 méteres kültéri medencébe is víz került. 

Az uszodát – nem mellékesen a barátságos jegyárai miatt – a sportolókon kívül a győriek is felfedezték maguknak; aki jár úszni, az tudja, hogy a pályák napközben is megtelnek úszókkal, minden generációból. A létesítmény tehát működik, ahogy kell.  

Aki jár úszni, az azt is érzékelhette idén télen, hogy a bejárat előtt nedves, csúszós volt a térkő; ha fagyott, rendre sózni is kellett azt a részt. Ha olvadt, az érkezőkre csöpögött fentről a víz. 
Felállványozták, így látni, hogy dolgoznak a bejáraton.  Fotó: H. Baranyai Edina
Felállványozták, így látni, hogy dolgoznak a bejáraton. Fotó: H. Baranyai Edina

Ezt a hibát orvosolja most a kivitelező cég, mégpedig garanciában – válaszolta a cikk elején feltett olvasói kérdésre Simon Csaba, a Győr Projekt Kft. ügyvezető igazgatója. 
 
Jelenleg a vészkijárat előtti részen dolgoznak a szakemberek (tegnap készült felvételünkön ez látszik is), így a főbejárat már használható az úszóközönség számára. 
 
A szomszédos részen pedig teljes gőzzel folyik az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) központi sporthelyszínének az építése. A nyári világjátékok egyik helyszíne az uszoda lesz, amely egyébként rendszeresen otthont ad  hazai és nemzetközi versenyeknek. Ezért sem maradhat hiba – se kint, se bent. 
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaszi Fesztivál: NőComment! Dobó Katáékkal, gyermekprogram és városnéző séta is lesz Győrben

Tavaszi Fesztivál: NőComment! Dobó Katáékkal, gyermekprogram és városnéző séta is lesz Győrben
Bemutatták a március 15-től április 1-ig tartó a Tavaszi Fesztivál programjait. Tovább olvasom