Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Győri Nyár: volt és lesz

Pénteken látványos show-val kezdetét veszi a negyvenedik jubileumi Győri Nyár. Részletes program itt.
PÉnteken látványos show-val kezdetét veszi a jubileumi Győri Nyár. A 40 éves rendezvénysorozat történetében meghatározó hét évről, az eseményeket abban az időben szervező győri kulturális iroda vezetőjével, Tóth Nándornéval beszélgettünk.

A Győri Zenei Nyár néven ismertté vált eseménysorozatot 1993 tájékán akadt, aki meg akarta szüntetni. (A régi szervező, a Petőfi Sándor Városi Művelődési Központ számára talán terhessé vált a feladat.) A kulturális iroda vette át a szervezést.

A város élő díszlet

„ A koncepciót alapvetően megváltoztattuk – meséli Tóth Nándorné. – A siker zálogának tekintettük a nagy nyilvánosságot, azt, hogy a várost élő díszletként kihasználva, minőségi kulturális eseményeket szervezzünk. Első lépésként bevontuk a munkába a Győri Balettot, a Győri Filharmonikus Zenekart, elkészítettünk húsz sátort a kézműveseknek, fellobogóztuk a várost, hadd tudja mindenki, aki erre jár, elkezdődött a Győri Nyár." 1993-tól egészen 2000-ig, amikor létrehozták a fesztiválirodát és átadták a szervezést, a korábbi évekkel összhangban, de nagyon sok területen megújulva építették fel a fesztivál arculatát.

Ne a pénz számítson

Számos rendezvényt néztek meg itthon és külföldön, tapasztalatokat szerezve, és arra koncentráltak, hogy minden hétvégén ingyenes program várja az érdeklődőket. A nyári szórakozásban ne az számítson, kinek mennyi van a pénztárcájában. „Nemcsak a programokra koncentráltunk, hanem arra is, hogy azok híre eljusson az emberekhez. Ezért is döntő fontosságú az együttműködés, amit a Kisalföld napilappal kötöttünk – mondja az irodavezető, majd hozzáteszi: – Legalább ilyen fontos volt, hogy megtaláltuk az első nagy támogatót, az Audit.

Negyven év munkája

– Pályáztunk, azon dolgoztunk, hogy egy nagy, országosan ismert és elismert rendezvénysorozattá fejlődjön a Győri Nyár. Hét éven keresztül mindig minden programon ott voltam, mert hiszem, csak így lehetett egyre jobb és jobb kínálatot nyújtani. Örülve a sikereknek, okulva a hibákból. 2000-ben kistafírozva, már jóval kedvezőbb, jó anyagi háttérrel indult el a fesztiváliroda. Az ő munkájuk viszi tovább azt, amit Bári Olgáék, Finta Lajosék elkezdtek negyven éve, és a város kulturális irodája egy nagy fesztivállá fejlesztett. Biztos vagyok benne, az idei jubileumi eseménysorozat követi és bővíti a jó hagyományokat a város lakói és az ideérkező vendégek örömére."

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékbilincs: tízezer forinttól felfelé

Nem egész két héten belül Győrben kerékbilincset szerelhetnek a tilosban parkoló autókra. A büntetési tételek mostantól ismertek: 10-től akár 20 ezer forint plusz áfát is fizethet a gépjármű-tulajdonos, ha csak három napon belül rendezi a számlát. A „végrehajtó" cég személye azonban még nem ismert, információnk szerint a városvezetés ma is asztalhoz ül a vállalkozóval. Tovább olvasom