Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Győri kórházfejlesztés: kiválasztották a kivitelezőt

Eredményesen zárult a győri kórházfejlesztés kivitelezői pályázata.


Az Infrastruktúra-fejlesztés a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban mint egészségpólusban című fejlesztési projekt bontási, építési kivitelezési, felújítási, valamint a költöző részlegek költöztetési munkáinak elvégzésére kiírt nyílt közbeszerzési eljárás egyetlen érvényes ajánlatot adó ajánlattevőjét, a Strabag-MML Magas- és Mérnöki Létesítmény Építő Kft. és a Közgép Gép- és Fémszerkezetgyártó Zrt. alkotta S+K 2011 konzorciumot hívta meg a második fordulóra az önkormányzat.

A tárgyalások elsősorban a megfelelő ajánlati ár elérésére irányultak, mivel az ajánlattevő a megyei önkormányzat rendelkezésére álló anyagi fedezetnél magasabb árat ajánlott meg - emlékeztetnek, közölve egyben, hogy a múlt pénteken a konzorcium nettó 6,619 milliárd forintban jelölte meg végső ajánlatát, ami már összhangban áll a rendelkezésre álló forrásokkal.

A győztessel június elsején kötik meg a vállalkozói szerződést, és másnap át is adják a kivitelezőnek a munkaterületet. Az építkezések 2012. december 15-ig tartanak.

A kórház honlapján olvasható tájékoztatás szerint a projekt lényegi eleme a kórházi telephelyek összevonása. Az intézmény két fő telephelye közül a Zrínyi utcaiban megszűnik a betegellátás, az ottani funkciók - jelentős infrastruktúra-fejlesztéssel - átkerülnek a Vasvári Pál utcai telephelyre, ahol jelenleg is a betegellátás nagyobb része működik. Az új, 460 ágyas hotelépületben orvosszakmai egységek kapnak helyet. Több osztály épületgépészeti, építészeti rekonstrukciója is megvalósulhat a projekt keretében, a tetőn pedig helikopterleszállóhely létesülhet.

A múlt hétfőn Tamás László János, a kórház főigazgató főorvosa az MTI-nek úgy nyilatkozott: reménykednek benne, hogy a pénteki határidőig megszületik az eredmény, így júniusban kezdődhet az építkezés.

Ellenkező esetben új közbeszerzési eljárást kellene indítani - tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 16. Beex 2011. május 19. 10:57
  „15. tradermike 2011.05.18. 21:46
  Tényleg jó, örülünk is neki. Csak bajod ne legyen, mert akkor hónapokat várhatsz, hogy ellássanak..”
 • 15. tradermike 2011. május 18. 21:46
  „Aki több TB-t vagy helyi adót fog fizetni azért, mert megépül a Petz kórház egy új épületrésze, tegye fel a kezét. Aki azt olvasta a cikkben, hogy TB-n kívüli és/vagy fizetős lesz az új szárnyban az ellátás, az szintén. Aki mutyit sejt már most hogy sehol sem tart az építkezés, az nevezze meg hogy ki mit és honnan nyúl le, és időben jelentse fel a rendőrségen. Közgazdászok, építészek, bárki aki olcsóbban tudja kivitelezni: miért nem pályáztatok? Kvótaproblémások: nem tűnik logikusnak, hogy az új kórházi ágyakhoz plusz forrásokat is fog rendelni a TB?

  Végre itt egy színtiszta jó hír, és máris minden bajotok van. A legrosszabb ami történni fog, az a zaj, a por, meg a forgalomelterelések az elkövetkezendő másfél évben. Szerintem.”
 • 14. pret 2011. május 18. 12:49
  „Előirányoznék még 1,5 milliárdot a jogosan benyújtott pótmunkákra. Kib..ott orvoshoz nem jutok el 2 hónap alatt b..ki, a fizetésüket emeljék, meg és növeljék a számukat. 6 milliárd-ból újra fel lehetne építeni az egész kórházat.”
 • 13. anag 2011. május 18. 12:13
  „Ebböl megint az lesz, hogy majd érdekes módon elfogy a pénz, és nem fog 100%-ban megvalósulni a terv. Még arra lennék kiváncsi, hogy mi kerül majdnem 7 milliárd forintba???!!! De ebbe már biztos benne van a berendezés is. (fogmosópohár, wc kefe, stb... :-) )

  "konzorcium nettó 6,619 milliárd forintban jelölte meg végső ajánlatát, ami már összhangban áll a rendelkezésre álló forrásokkal."
  Gondolom ez úgy zajlott, hogy mennyi is a keret ami rendelkezésre áll? 6,6 miliárd?! Jó akkor adjunk ki 6,6 milliárdos árajánlatot.
  Persze lehet 3 milliárdból is kijönne. Meg kiváncsi lennék, hogy kinek mennyi csúszott zsebecskéjébe...
  Ezeket kéne ellenörizni csak itt már mindenkinek minden szinten csurran egy nem kicsi összeg, úgyhogy kontrolálhatatlan.”
 • 12. Ladyzsu 2011. május 18. 10:26
  „Tökéletesen igaza van minden hozzászólónak,az új kórház nem nekünk épül hanem fizetős betegeknek,a többiek
  meg akik nem tudnak fizetni,azok ki is múlhatnak.2-3-4 hónapos várakozási idő egy vizsgálatra ?!
  Mi lett a befizetett TB pénzeinkkel ?!”
 • 11. Beex 2011. május 18. 08:43
  „Szuper egy szép, új kórház, csak éppen ha baja van az embernek, heteket, hónapokat kell várnia, hogy ellássák.. vagy mehet privát..
  Mint az orbán-féle fogturizmus. Támogassuk, hogy több legyen a külföldről érkező beteg... azt mondák a tévében, ez a magyar pácienseknek is jó, mert: "szép, új, jól felszerelt rendelőben látják el..." az más kérdés, hogy nincs pénze kifizetni az ellátást...
  Éljen a fogatlan, betegeskedő Magyarország! ,,I,,”
 • 10. Bo9903 2011. május 18. 07:35
  „7. <moderálva> ha te vagy valamelyik hozzátartozód bekerül a kórházba, aztán majd szenvedhetsz a pocsék minőségű ágyon, meg mehetsz a redvás sloziba, ha egyaltalán ki tudsz menni. Feleslegesen pocsékolják ezt a pénzt el, a meglevő, működő részlegeket kéne bővíteni, újítani..

  Majd lesz a szép új szuperszárny, körülötte a romhalmaz kórház, a WC-kben nincs papír, műtétekre nincs keret, az orvosok meg az ápolók szépen elvándorolnak. Amúgy ez is csak mutyizás, mi más lenne, már rég el volt döntve, hogy ez a Strabag meg a mittudomén milyen nevű kivitelezőé lesz az egész buli.”
 • 9. Karlos 2011. május 18. 00:04
  „Nem arrol van szó hogy ne örülne az ember a fejlesztésnek. A Zrínyi utcai részleg a zöldövezetből megy a szénmonoxidos betondzsungelba, a müemléki épületegyüttes minden bizonnyal a bipsikhez kerül mint minden más fontosabb ingatlan. Az magyar orvosokat akiket kihajtottak Angliába, most majd visszalízingelik....
  Attol hogy szép és uj és korszerü valami, még nem biztos hogy müködik is. Lásd egyetemi csarnok, Lloyd irodaház és még sorolhatnánk...”
 • 8. geza11 2011. május 17. 23:05
  „Az új épületnek örül az ember.Lesz sürgősségi centrum is (tisztára mint a Vészhelyzetben...).
  Beteg is lesz rendesen. Csak ki fog gyógyítani benne?!...HÁt ettől félek!”
 • 7. Táncos 2011. május 17. 22:57
  „moderálva> Végre egy valóban fontos beruházás, aminek örülni kellene, de ismét csak a károgók vannak többen..
  Egyébként az egész projekt 2007-ben indult, csak a tisztánlátás végett..”
 • 6. tradermike 2011. május 17. 22:48
  „Szerintem ez egy olyan fejlesztés amire nagyonis szükség van. Ragozhatnám, de felesleges. Örülni fogok ha új, modern épületet, kórtermeket, műszereket kap a győri kórház!”
 • 5. sopisrobit 2011. május 17. 22:07
  „Micsoda szép magyaros nevű szakicégek. Egynek a nevéből biztosan kitűnik, hogy a pénz megint talicskázva lesz kifelé az országból. A többi meg kitudja melyik Pesti, esetleg szintén külföldi( és magyarnak látszó) tolvajnak a gazdagságát gyarapítja.( Valakik megint nagyot kaszálhatnak? )Mi van a régi neves győri építőipari cégekkel? Ja! Azokat már sikerült padlóra küldeni.Szép napot! Egyébként az előttem szólókkal is egyetértek.”
 • 4. todoer 2011. május 17. 20:32
  „Vajon a Zrínyi utcai épületeknek mi lesz sorsa ? Majd valamelyik "csókos " jó áron megveheti ?”
 • 3. háté 2011. május 17. 18:53
  „Fityesz jelszó:mi mindent csinálunk ami felesleges.
  - csak műtétek nem lesznek, mert arra nem marad pénz!
  Az, hogy az emberek beledöglenek a bajukba nagy ívben lesz_rják, ezek a hazaárulók.”
 • 2. zoli78 2011. május 17. 18:28
  „Lesz felújítás, lesz bidé így kevesebb papír kell :-) Valószínű hőszigetelés is lesz, így fűteni is kevesebbet kell. Persze mindez alapesetben. :-)”
 • 1. Infamous 2011. május 17. 17:08
  „juhééj de jó de jó, és egyébként ez már megint mi a f...nak? w.c. papír bezzeg nincs a kórházban, mert elvileg nincs rá pénz!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borkai Zsolt is biciklizett a Megyeháza előtt Győrben - Videó!

Borkai Zsolt is részt vett a Regionális Ifjúsági Nap keretében a "Tekerjünk együtt Brüsszelig!"… Tovább olvasom