Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Győri építész-jelöltek kerekes székben

A Széchenyi István Egyetem Épülettervezési Tanszéke egy héten keresztül lehetőséget biztosít az építész hallgatói számára, hogy kipróbálják s tapasztalatot szerezzenek arról, milyen az épített világunkban kerekes székkel élni, közlekedni.

"A tervezési segédletek által az akadálymentes épített környezet megvalósításának elméleti elsajátítása után a gyakorlatban is tapasztalhatják a kerekesszékkel való közlekedés sajátosságait, nehézségeit az építész-jelöltek.

A győri egyetem épületeiben 10 pontot kell megtalálniuk kerekes székkel közlekedve a hallgatóknak. A pontok tetszőleges sorrendben illetve útvonalon is végigjárhatóak. A cél, minél több kijelölt pont felkutatása és számozott pont gyűjtése.

A résztvevők nem kérhetnek külső segítséget, önállóan, saját erejükre és az ügyességükre hagyatkozva oldhatják meg a feladatot. A kerekes székeket az abdai ÉLETFA Fogyatékkal Élőket Támogató Egyesület biztosította az Építész Műteremház számára.

A program szakmai megvalósítását dr. Eke Gyula baleseti sebész és dr. Eke Zsolt építész, egyetemi adjunktus is segíti" - mondta el Nagy András, építész, tanszéki mérnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túl a 4 milliárdos áfacsaláson: többen is utaztatják a cukrot

Megyei szálai is vannak annak az ügynek, amelyben hét ország adóhatósága működik együtt egy fémhulladék kereskedelemmel kapcsolatos áfacsalás felderítésében. Tovább olvasom