Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Győri Előre: telepítés után újabb telepítés

Száztíz mázsa pontyot tett vizeibe nemrégiben a Győri Előre: tavasszal hasonló mennyiségű halat telepít a folyókba. Vélhetően idén is folytatják a kormoránok gyérítését.

A Győri Előre Halászati Szövetkezet decemberben 110 mázsa kétnyaras pontyot telepített vizeibe: mindezt önerőből, pályázati forrás nélkül.

˝Összes vizünkre jutott, az Öreg-Dunára, Mosoni-Dunára, Rábára és a Rábcára is˝ – mondta Szilágyi Gábor ügyvezető elnök.

˝A szigetközi ágrendszer felső részébe most kevesebb került, több ok miatt. Egyrészt már tudtuk, hogy tavasszal pályázati lehetőségünk lesz az itteni telepítésre, másrészt pedig az alacsony vízállás miatt nem szerettünk volna élelmet adni a kárókatonáknak. Úgy tervezzük, a felső-szigetközi részen tavasszal kompenzáljuk ezen elmaradásunkat. Akkor egyébként majd a mostanihoz hasonló nagyságrendben telepítünk vizeinkbe˝ – tette hozzá.

Az elnök hozzátette: a hatóságok visszajelzése alapján idén is kapnak engedélyt a kárókatonák gyérítésére. ˝Úgy tudjuk, az optimális időben is lehetőségünk lesz fészekriasztásra és gyérítésre.˝ Szilágyi Gábor hozzátette: vizeiken továbbra is sűrű és szigorú ellenőrzésekre számíthatnak a horgászok, kisszerszámos halászok. A Győri Előre Horgász Egyesületének létszáma is bővült, most már 250 tagot számlálnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyorsabbak a gödrök a kátyúzóknál, és kárt okoznak

˝A kátyúk mélységét mutatja, hogy egy álló mobiltelefont simán elnyelnek. Nekem a járművem eleje… Tovább olvasom