Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Győri diplomával a munkaerő-piacra

A győri Széchenyi István Egyetemen szombaton 350 frissdiplomás vehette oklevelét.
A győri Széchenyi István Egyetem szombaton a városi egyetemi csarnokban tartott diplomaátadó ünnepségén 350 frissdiplomás – mintegy kétezer vendég: szülő, hozzátartozó, rokon vagy barát jelenlétében – vehette át főiskolai, egyetemi végzettségét tanúsító oklevelét.

A legnépesebb szak – 41 fővel – ezúttal is a műszaki menedzseri, a végzősök a három és fél éves tanulmányi időszakot január végén az államvizsgával zárták. A gazdálkodási szakon harminchárman, a közlekedésmérnökin harminckilencen, a műszaki informatika képzésben harminchatan, gépészmérnökként huszonhatan végeztek. A diplomaátadó ünnepségen a sikeresen államvizsgázó, a képzési követelményekben meghatározott nyelvvizsgával rendelkező, s azt ez év február 12-ig bemutató végzősök vehették át oklevelüket.

Dr. Szekeres Tamás rektor a frissdiplomásokat a tanulmányi követelmények teljesítése során tett erőfeszítésekre, a befektetett munka fontosságára emlékeztette. „Diplomásként se feledjék, hogy szüleik, családjuk mindvégig érzelmi, motiváló hátországot jelentettek tanulmányaikhoz, s anyagilag is elkötelezetten támogatták főiskolai, egyetemi oklevelük megszerzését. Önök mellett az alma mater is köszönetet mond ezért" – mondta a rektor. Az egyetemi élet színterein kiemelkedően eredményes munkát végző, az intézmény és a város gyümölcsöző kapcsolatának alakításában élenjáró frissdiplomásokat Borkai Zsolt győri polgármester és az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Pro Auditoribus díjjal jutalmazta. Ezúttal tíz frissdiplomásnak adományozta a polgármester és az egyetem a díszoklevelet és a díjat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Virtuális kultúrhíd

A cél, hogy közös vidéki kulturális értékek szülessenek. A tavaly kezdődött német–magyar… Tovább olvasom