Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Győri diákok a ˝Krimit tud?˝ vetélkedő döntőjében

Második helyezést ért el és ezzel bejutott a 2018 novemberében megtartásra kerülő országos döntőbe a győri csapat.
Szombathelyen rendezték meg 2018. szeptember 28-án a „Krimit tud?" elnevezésű bűnmegelőzési vetélkedő regionális döntőjét.

Győr-Moson-Sopron Megyét a rendezvényen három város csapata képviselte, közülük Győrt a második helyezést megszerző Arrabona Diákszínpad tagjai: Gasztonyi Áron, a Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda tanulója, Nádasi Léna Júlia, a Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda tanulója és Nolden Júlia Melani, a Révai Miklós Gimnázium és Kollégium tanulja voltak.
 
Második helyen végzett az Arrabona Diákszínpad. Tagjai: Gasztonyi Áron, a Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda tanulója, Nádasi Léna Júlia, a Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda tanulója és Nolden Júlia Melani, a Révai Miklós Gimnázium és Kollégium tanulja
Fotó: police.hu
Második helyen végzett az Arrabona Diákszínpad. Tagjai: Gasztonyi Áron, a Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda tanulója, Nádasi Léna Júlia, a Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda tanulója és Nolden Júlia Melani, a Révai Miklós Gimnázium és Kollégium tanulja Fotó: police.hu


Az előkelő helyezést megszerző diákok felkészülését Walczer Zsuzsanna címzetes rendőr őrnagy, a Győri Rendőrkapitányság iskolai bűnmegelőzési tanácsadó munkatársának szakmai irányítása mellett Balla Richárd és Balláné Bálint Bernadett színész-drámatanárok segítették.

Az ifjú csapattagoknak a vetélkedőn olyan helyzeteket kellett megoldani, amelyekkel bármikor találkozhatnak mindennapi életük során és ahol fontos, hogy megfelelő döntést tudjanak hozni annak érdekében, hogy ne váljanak bűncselekmény elkövetőivé, illetőleg áldozataivá.

Az improvizációs gyakorlatok között megtalálhatóak voltak a vagyonvédelemmel, a média káros hatásaival, drogprevencióval, ifjúságvédelemmel, valamint az internet veszélyeivel kapcsolatos feladatok.

A döntőbe jutott csapatok 2018. november 15-én Budapesten mérhetik össze ismételten tudásukat.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezreket mozgatott meg a futófesztivál

Ezreket mozgatott meg a futófesztivál
A nap végéig rengeteg sportágat lehet még kipróbálni. Tovább olvasom