Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

Győrben nyílik a McDonald’s 100. magyar étterme

Augusztus 28-án Győrött ünnepélyesen is megnyílik az ország századik, egyben a város harmadik McDonald’s étterme. Ön örül Ronald McDonald újabb érkezésének? Szavazzon!

A magyarországi McDonald’s és a magyar vendéglátás történetében egyaránt mérföldkő a századik étterem: nincs más étteremlánc hazánkban, amelyiknek ennyi egysége lenne.Az új étterem 60 dolgozónak biztosít majd munkahelyet. A 700 millió forintos beruházás során az épület mellett található közúti csomópontot is átépítették és továbbfejlesztették, erre a vállalat több mint 60 millió forintot költött.

Az étteremben nyári napon akár 150 fő is helyet foglalhat, forgalma pedig elérheti a napi 2000-3000 vendéget.

Az építési munkálatokról portálunk május végén már beszámolt. A harmadik számú "Meki" a Pápa felé vezető 83-as út mellett nyitja meg kapuit.


A 3. győri Meki.
A 3. győri Meki.


Cikkünk végére egy érdekesség: 1990-ben szintén Győrben nyílt meg az első vidéki McDonald’s étterem.


Ingyen sajtos hambi, avagy nagy nyitási akció

A századik egység nyitása alkalmából augusztus 28-án a Nagy Hamburgerváltón a 100 hazai McDonald’s étterem legjobb hamburgersütői mérkőznek meg egymással.
 


Olvasóink írták

169 hozzászólás
 • 169. hunter67 2009. szeptember 02. 19:57
  „Szomorú,hogy a sok idióta ezreket fizet a sok szines csomagolóanyagért,műanyag szutyokért amit ezekhez az ehetetlen műkajákhoz adnak.Még soha sem reklamált senki,hogy nem a képeken ,és plakátokon látható méretű ,és külalakú hamburgert vagy más vacakot kap? Ennyi pénzért valódi alapanyagokból készült normális főtt ételt is kapsz egy vendéglőben.A haverom egyszer megevett 10 hamburgert! ezekből a szánalmas méretű ürhajós eledelekből.A gyerekeket hülyítik meg a szines reklám hulladékkal.A szülők felelőssége ,hogy mire költ a gyereke ezreket.”
 • 168. fortuna54 2009. augusztus 31. 09:57
  „moderálva személyeskedő”
 • 167. a.h.a. 2009. augusztus 31. 08:01
  „vonLichthofen
  Add fel! Ezeknél már jelentkezik a hamburger mérgezés.”
 • 166. vonLichthofen 2009. augusztus 30. 21:11
  „Fiúk, megint csak a tények azok, amelyek hiányoznak a hozzászólásaitokból.”
 • 165. fortuna54 2009. augusztus 30. 18:55
  „163-as.Ha nagyapád olyan helyesirásal ir 52év külföldi élet után mind én,akkor járasd a szádat. Minek nézed te a sok száz milliós embertömeget,aki a meki-be is szivessen étkezik? Talán csak nem kékült el a véred?
  A helyedben a von helyet valami mást pingálnák a neved elé.Ha oktatni akarsz,ajánlom az unokáimat,azokkal
  több nyelven is komunikálhatsz. Tisztelettel; baron von Fortuna.”
 • 164. pancser 2009. augusztus 30. 18:45
  „163-hoz!Utóvégszó: Szabadságra mész, akkor gyógyulsz. Attól bizonyos főpincértől származik a Bovine Encephalitis Syndroma kórképed? Szegény ember, hát innen a zűrzavar, szegény grossfati mi lett az unokádból!”
 • 163. vonLichthofen 2009. augusztus 30. 17:31
  „161 fortuna 54 azt mondta ....döncsenek az emberek....
  Látod látod p.laca a többség ilyen helyesírással sorakozik fel a Mcdrive /nem az én szavam/ ablakánál.

  Az autoban evés felemelő és culináris élményt kiváltó tényéről meg még nem is beszéltünk.

  Igen, a McD féle elidegenedett intézmények az igénytelenségre, az összecsapott, a megmaradt, az átlagon aluli /kaja, könyv, film, zene, általában a kultura/ mint norma elfogadására neveli a népet.

  P.laca, valahol írod, hogy vígan dalolva beburkolsz egy emeletes McD szendvicset aztán arcodon a mennyei áldás mosolyával hagyod el érzékeid templomát.

  Holnaptól szabadságon leszek, ott fogok szobrozni az McD előtt s ha látok valakit kijönni a Bovine Encephalitis Syndrome bárgyú vigyorával kitántorogni, mindjárt tudom, hogy te vagy az.

  Kérlek add át családodnak az együttérzésemet....”
 • 162. pancser 2009. augusztus 30. 12:27
  „160-hoz! A főpincér arcán nyilván őszinte a mosoly és nem hamis, nem úgy mint a mekis fiúké, lányoké? Aki a Mcdrivernél sorban állnak igénytelenek? Azt hiszem itt az idő, hogy ezt a méltatlan vitát befejezzük, sok sikert az új üzletnek, ahogy a 161 mondta, döntsenek az emberek, ez a végszó!”
 • 161. fortuna54 2009. augusztus 30. 09:04
  „160-as.Te talán világtalan vagy,hogy nem találod az utat az asztalhoz?Én nyügösnek tartom a nyalizó pincéreket,a meki-ben érzem jol magam családommal,barátaimmal.Ott van a realitejd,a 21.dik század.
  Mindenki maga döncse el,mit tart jónak,de ne oktassa a másikat.”
 • 160. vonLichthofen 2009. augusztus 29. 22:27
  „pancser laci159// semmit sem szeretnék annyira látni, mint azt, hogy te kapásból megcáfolod az érveimet.
  Írsz egy csomó lehetetlenséget, ahelyett, hogy valóban tényekkel, számokkal, kémiai képletekkel cáfold az állításaimat.
  Az, hogy egy pizzeria vagy a McD előtt hosszi kocsisorok állnak az nem az ott eladott étel minőségét vagy a vendéglátás szintjét jellemzi, hanem az emberek igénytelenségét.

  Egy ilyen gyorsétteremnek ott van igazán helye, ahol számtalan más qualitású gyorsétterem ÉS un. fehérabroszos éttermek vannak a választási lehetőség növelésére. Csak utazz át Bruck-ba és már ott találsz számtalan szintű és árú vendéglőt a McD mellett. Gyürben meg one vagy három olyan étterem, amelyik elfogadható konyhát visz.
  A McD a pillanatnyi éhség legyűrésére jó, egy vendéglátóhely/ha jó/ az meg egy társadalmi més culináris esemény.
  Egy jól kigondolt és vezetett vendéglőben személyes kapcsolata van a vendégnek a pincérrel, a többi vendéggel, a Maitre d´Hotel üdvözli a belépőt, a főpincér mutatja az utat az asztalodhoz. Ezek mind azok az apró huncutságok a jól választott és jól elkészített étel mellett, ami egy étkezést élménnyé tesz.
  A McD féle talmi csillogás viszont teljesen személytelen, elidegenedett és lehangoló. A McD fény és színválasztása tudatosan olyan mint egy bohóc kifestett arca, a mesterséges, hamis öröm látszta.
  Ha valakinek - pancser - ez a hamis csillogás AZ élmény, EZ jelenti a valóságot akkor csak mély együttérzéssel tudok gondolni szegény családodra.

  mint már mondtam, vidd őket úszni a Sátorosba.”
 • 159. pancser 2009. augusztus 29. 20:40
  „156! Nekem vannak érveim, nem én vagyok aki a világtól elrugaszkodott! Minden érved kapásból cáfolható mert....... No de nem részletezem. Van aki pontosan 65 évvel tűnik öregebbnek ha olvassák! Mai gyereknek tartom magamat nem vagyok fluszrált, szeretem a Mekit ami a téma, mert jó lenne ehhez visszatérni. A lényeg a lényeg senki ne vegye be at dumát, hogy a mekis kaja ártana az egészségnek. Nem is veszik be, ma is az McDriver résznél alig fértek el az autók! Többségben vagyunk, aki úgy gondolják minden egyes új Meki jót jelent. Az lenne a jó, ha minél több fiatal engedhetné meg magának, hogy hetente néhány órát ott töltsön a barátaival. Ha a gazdaság beindul, a jövedelemek nőnek, megyeszerte lesznek még új Mekik, benne új munkahelyek! Hajrá Magyarország!”
 • 158. jcdtdr 2009. augusztus 29. 16:58
  „ebbe az étteremben is olyan fönököket fognak alkalmazni akik majd meglopják a céget?
  ajánlom az egyik autópálya menti mc donald´s kivizsgálását vezetői szempontból. Remélem magába néz az a személy aki ezeket műveli és remélem egy kicsit félti majd az állását. További 100 étterem nyitást kivánok a Mc Donald´s vállalatnak. Egyébként meg egy remek cégről van szó. jó a kaja jó a hangulat.”
 • 157. elemér 2009. augusztus 29. 14:31
  „Ja persze hogy kémia az van mindenhol a természetben is. Elkészitett lefagyasztott ételekben van a legkeveseb mesterséges kémiai anyag. Az Európai ember étele a friss zöldségekböl és gyümölcsökböl állt. Ha volt spenót akkor azt ették amig tartott, minden nap mindenhol. Igy volt ez a paradicsommal meg a barackal is. Amcsik hozták divatban a változatosságot. Oda jobb ellátás és kereskedelmi kapcsolatok kellenek, vagyis haladás és EU. bövités, meg globalizmus.”
 • 156. vonLichthofen 2009. augusztus 29. 14:06
  „pancser laci149/ valahogy te csak nem tudsz téveszteni.
  Ay eszkimók átlagéletkora kb. 36 év, egy 28 éves menyecske úgy néz ki mint a grószmutter 89 éves korában.
  Csak egyszer kísérelj meg érvekre érvekkel válaszolni, ne süketséggel.

  A hosszabb várható életkor valóban sok tényezőn múlik, köztük az öröklött hajlam a betegségekre/rák, allergia/, de az egyén aktív tevékenységével nagyban változtathat ezen pro és kontra.Itt megint csak arról lehet szó, hogy egy ember miként él harmoniában a természeti/társadalmi/ környezetével.
  Még elemár is meg tudja mondani, hogy mennyire ízlik neki a magyar átel - kivált a barna kenyér- amikor hosszú idő után hazajön és beleharap izgatottan.

  Az egyetlen pizza amit valaha is Katshup - al adtak föl az egy a Baross /és Arany János/ utcákról megközelíthető helyen volt. Elrebegett kérdésemre a pincér azt állította, hogy ezt az egész világon evvel a kenőccsel készítik. Nem ettük meg és persze borravaló is nuku. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy a pizzaőrület betörése után a jó magyar vendéglősök egyszerűen nem tudtak különbséget tenni a Katchup és a Pizza Szósz között és inne ered a tragikus félreértés. Piros ez is az is, tegyük rá.

  elemár - azért a microvawe- ben nuklearizált fagyasztott kajákkal kapcsolatban sem lennék oyan biztos.
  Olvasd el az Ingredients részt, és elborzadsz a mesterségesen hozzáadott kémiai, színező, ízfokozó anyagok láttán.”
 • 155. lhb 2009. augusztus 29. 12:32
  „Örülök, hogy legalább 60 embernek lett munkahelye, de kérdem én meddig????? Egyébként meg undorító műkaját adnak a Mekik-ben. fújjjj, inkább csinálok itthon, s az sokkal különb”
 • 154. elemér 2009. augusztus 29. 12:19
  „153. hozzászólás beleptem
  Én még sehol az USA-ban nem láttam pizzat ketchupal. Amerikában még életedben nem jártál, vagy legfeljeb csak mint zöldfülü. A vastag tésztás pizzat pedig mint Sziciliait ismerik az USA-ban. Pizzat pedig az amcsi olaszok népszrüsitették.”
 • 153. Agent 2009. augusztus 29. 11:56
  „153 + a vastag tésztás pizza is amerikai találmány, na azzal sem éppen javítottak rajta..”
 • 152. beleptem 2009. augusztus 29. 11:24
  „Pizzát ott b.szták el az amcsik, hogy ketchuppal adják.
  Az igazi pizzán nincs és nem is jár hozzá ketchup. Az a pizza meggyalázása. Amit ti ott pizzaként esztek köze sincs az igazi olasz pizzához. Esetleg itt-ott elvétve lehet találni jó olasz pizzériázot, amit kitelepült olaszok üzemeltetnek.”
 • 151. pokop 2009. augusztus 29. 10:55
  „Pokop

  Hát a pizza mint amerikai találmány?? :)))) Ez jó vicc. Azok csak rontottak rajta legfeljebb.”
 • 150. elemér 2009. augusztus 29. 10:37
  „Az USA vezet az elhizásban mert pontosabbak az adatok mint Mo.-n, ahol ilyesmi a szokásszerü mellébeszélésekböl van összetéve. Mo.-n már úgy néznek ki lassan az emberek mint egy török pasa. Olyan lusták hogy a Mekiben járnak zabállni.

  http://www.nationmaster.com/graph/hea_obe-health-obesity”
169 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új zenei évad új kihívásokkal

Győr - Több, intenzívebb gyakorlás vár az új évadban a győri filharmonikusokra. Berkes Kálmán… Tovább olvasom