Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Győrbe várnák az egészségügyi minisztert

Győr - Látogasson el Győrbe, a helyszínen ismerkedjen meg a megyei kórház állapotával, s tárgyaljon a helyi, régióbeli szakemberekkel az egészségügyi miniszter – ezt kéri levélben Borkai Zsolt polgármester Horváth Ágnestől.
A megyében működő egészségügyi intézmények, ezen belül kiemelten a megyei fenntartású,  Győrött működő Petz Aladár-oktatókórház helyzete joggal tölti el aggodalommal a megyeszékhelyen, a térségben élő embereket – mondta a tegnapi városházi sajtótájékoztatón Bakács László médiareferens.

Bejelentette, hogy a jövő héten Borkai Zsolt polgármester levelet juttat el Horváth Ágnes egészségügyi miniszterhez, amelyben arra kéri a tárca vezetőjét, látogasson el  a megyébe, személyesen szerezzen benyomásokat a kórházi átszervezésekről, majd üljön tárgyalóasztalhoz az egészségügyi szakemberekkel, a térség egészségpolitikusaival a helyzet értékelése, megoldása ügyében.

A város vezetése úgy látja, hangzott el egyebek között, hogy a megyei kórház helyzete kilátástalanná vált. Kétmilliárd forintos adósságából 430 milliót tudott lefaragni, az év végéig 700 dolgozójától válik meg, a műtők délután egy órakor bezárnak, így a 28 műtőben 40 százalékkal csökkent a kapacitás, havonta 1400-an kerülnek várólistára. Hazánk nem lehet olyan szegény, hogy a legfontosabbon, az emberi életeken, az egészség megőrzésén spóroljon. Ehhez kéri  Győr városvezetése az egészségügyi miniszter együttműködését.


Jutasi Ferenc
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tömegközlekedés múltja, jelene és jövője(?)

Győr - Gsem az autósok visszacsábításához, sem a még meglévő utasok megtartásához. A jövő pedig a… Tovább olvasom