Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 26°C Még több cikk.

Győr lesz Európa Kulturális Fővárosa? A város gazdasága is felült az áramlatra - videó, fotók

Győr lesz Európa Kulturális Fővárosa? A város gazdasága is felült az áramlatra - videó, fotók
Decemberben derül ki, hogy melyik magyar város lesz 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa. Szerdán cégek képviselői erősítették meg, hogy ha Győr nyer, támogatják a programok megvalósítását.
A város kulturális és gazdasági szereplőinek összefogását jelképezve a győri balett és színház művészei, a filharmonikus zenekar is fellépett azon az ünnepségen, amelyen tegnap a Richter-teremben tíz cég képviselői írtak alá az önkormányzattal közös szándéknyilatkozatot. A térség gazdasági életének prominensei aláírásukkal kifejezték: ha Győr lesz 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa, támogatják a "Mi vagyunk az áramlás" nevet viselő pályázatot, a programok megvalósítását.
 

"Az új célok, a nagy kihívások viszik előre a várost" – jelentette ki Borkai Zsolt polgármester az ünnepségen, majd felsorolta az idáig vezető út állomásait: a két évvel ezelőtti döntést a pályázaton való indulásról, a tavaly és idén rendezett EKF-napokat, az első forduló diadalát, mely során Győr Debrecennel és Veszprémmel közösen maradt állva a második fordulóra. Elmondta, hogy a koncepciókat tartalmazó első program után készül a konkrétumokat felsoroló második, ezt november 9-én kell a három pályázó városnak benyújtani, majd a decemberi prezentáció után születik győztes.
 
Fotók: Cseh RóbertA polgármester beszéde után az Agrofeed Kft., az Alcufer Kft., az Audi Hungária Zrt., a Dana Hungary Kft., a Leier Hungária Kft., a Nemak Győr Kft., a QP Zrt., a Patent Security-cégcsoport, az Universitas-Győr Nonprofit Kft., a Vill-Kor Hungária Kft. vezetői írtak alá a várossal közös szándéknyilatkozatot az EKF-pályázat 2023-as programjainak megvalósításáról.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indul a távfűtés Győrben

Indul a távfűtés Győrben
Csütörtökön a kora reggeli óráktól indul a fűtés. Tovább olvasom