Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Győr 12 milliót költ kapcsolatokra

A korábbi években megszokottnál egyötödével kevesebbet költ Győr idén nemzetközi kapcsolatokra.
A győri közgyűlés csütörtökön tárgyalja a város idei költségvetését, e szerint 12 millió forintot terveznek nemzetközi kapcsolatokra elkölteni.
Ez kétmillió forinttal több, mint amennyi a tavalyi eredeti büdzsében szerepelt, viszont jóval kevesebb a 2004-es adatnál (akkor 16,9 milliót fizettek ki ilyen célra, de abban benne voltak az európai uniós csatlakozás ünnepi eseményeinek költségei is).

A megelőző esztendőkben 15 millió forint volt a jellemző.
Egy másik – Gyulai Péterné nemzetközi referens által készített, Balogh József polgármester által jegyzett – előterjesztés szól arról, mire kívánja felhasználni a városháza a 12 millió forintot. A keret nagy része ezúttal is civil és szakmai programokra megy el. Ezt jól példázza, hogy a legtöbbe (várhatóan 600 ezer forintba) a sindelfingeni diák-labdarúgótornán való részvétel kerül, amelyet a németországi futball-világbajnokság kísérőrendezvényeként szerveznek. Erre 32-en utaznak ki.

Az önkormányzat támogatja a jelenlétet például a Brassói Napokon, a colmari könyvszalonon, az erfurti színházi műhelymunkán, diákcselgáncskupán és testvérvárosi labdarúgótornán, valamint a brassói ifjúsági sítáborban. A 10. Finn–magyar Testvérvárosi Konferencián, Poriban ketten vesznek részt.

Az anyagból kiderül, hogy Világok Találkozása elnevezéssel európai utcafesztivál lesz idén Győrben. Érdekes az is, hogy a lengyel–magyar barátság tiszteletére felállított első hazai köztéri szobor felavatása alkalmából a két ország önkormányzatai, települései találkoznak a kisalföldi megyeszékhelyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felére esett vissza a falopás

Körülbelül öt falopási ügy van folyamatban a Kisalföldi Erdőgazdaság területén. Tovább olvasom