Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

GYŐR-SZOL behajtás: több mint ezer adós fizette be a számlákát

A győri holding nyári behajtási kampányában több mint ezer ügyfél rendezte tartozását. A hulladékkezelési kintlévőség azonban így is 270 millió forintra rúg. Szavazással.

Mint arról portálunk beszámolt, június elején behajtási kampányt indított a GYŐR-SZOL Zrt.

A győri holding akkor több mint 4000 olyan ügyfelének küldött "utolsó esélyként" fizetési felszólítást, akik elmaradtak a szemétszállítási díjjal.

A szokásosnál határozottabb hangú levelet azoknak vitte a postás, akiknél a be nem fizetett számlák összege kevesebb, mint 19 ezer forint, s a fizetési határidő már tavaly lejárt.

A behajtási kampány eredményeiről kérdezte portálunk a GYŐR-SZOL Zrt.

Több mint ezren rendezték tartozásukat

"Összesen több mint 4200 ügyfélhez jutott el a felszólítás, közülük mintegy ezren rendezték hátralékukat. Az így befolyt összeg eléri a hétmillió forintot.

Ez a korábbi években kezdeményezett hasonló akcióknál mindenképp jobb eredmény" - kezdte a kisalfold.hu-nak Ozsvárt Tamás vállalati kommunikációs menedzser.

"A fizetést elmulasztó ügyfelek adósságabehajtó cégekhez kerül, amelyek sajátos eljárásaikat alkalmazva sikerdíj fejében ösztönzik őket fizetésre.


Nem viszik el ingyen a szemetet - fotónk illusztráció.
Nem viszik el ingyen a szemetet - fotónk illusztráció.


Szerződés három adósságbehajtó céggel


A GYŐR-SZOL a Mixton Team Holding Zrt.-vel, a Focus Kft.-vel valamint a Likvid Saldo Kft.-vel kötött megállapodást, ha ezeknek a cégeknek a munkatársai személyesen keresik fel az ügyfeleket, megbízólevéllel és fényképes igazolvánnyal jelentkeznek" - folytatta Ozsvárt Tamás.

Arra a kérdésünkre, hogy a kampányt követően összesen milyen nagyságú a GYŐR-SZOL kintlévősége a szemétszállítási divízióban, azt a választ kaptuk "a kis összegű hulladékkezelési díjhátralék meghaladja a 30 millió forintot, az ágazatot terhelő teljes kintlévőség pedig körülbelül 270 millió forint".

Jön a következő kampány: fókuszban a be nem fizetett távhődíjak

Portálunk megtudta: hasonló akcióra számíthatnak a távhőszolgáltatási díjjal elmaradt ügyfelek is.

"A következő egy hónapban az a mintegy ezer fogyasztó kap fizetési meghagyást, akinek fennálló tartozása meghaladja a 70 ezer forintot. Ez a hátralék összességében körülbelül 100 millió forint" - közölte Ozsvárt Tamás.

A megkeresett ügyfelek között magánszemélyek és intézmények egyaránt megtalálhatóak, nekik a levél kézhezvételétől számított 15 napon belül kell rendezniük adósságukat.

A nem fizető fogyasztók számíthatnak arra, hogy - amennyiben ezt a műszaki és jogi lehetőségek lehetővé teszik - a társaság a fűtési idényben korlátozza a számukra nyújtott távhőszolgáltatást.
Olvasóink írták

 • 18. Valaki 2011. augusztus 05. 20:32
  „2. Lobbo71 2011.08.04. 08:17

  Valaki: Mármint kik? Akik most ébrednek rá, hogy nem ingyen van a szolgáltatás? Az szerintem is röhejes. (Ja, röhej pontos j).

  A probléma ott kezdődik, hogy felszólítás helyett egyből bíróságra adják az ügyeket! Egy állítólagosan jogkövető városállamban a "szolgáltatók" kedvükre packázhatnak a polgárokkal! Itt is kéne már egy kis rencerváltás! :)))”
 • 17. .viki27. 2011. augusztus 05. 10:35
  „Anno hetente háromszor vitték a szemetet,amikor csökkentették kettőre, akkor a FIDESZ aláírás gyűjtésbe kezdett,hogy ez nem igazságos.Ha akkor az nem volt az akkor ez amit csinálnak micsoda?A nem bio kukát két hetente viszik ami akárhogy spórolgatok sem tudom megcsinálni,hogy ne teljen meg kb egy hét alatt.”
 • 16. Dwatson 2011. augusztus 04. 21:59
  „Tisztességtelen "szolgáltató"!Olyan árat szab meg amilyent akar,mert kötelezően igénybe kell vennünk,a díj pedig adók módjára behajtható.Amióta különválogatom a szemetet,meg magam lomtalanítok,azóta háromszorosát fizetem a korábbii összegnek.gyalázat ami ebben az országban folyik.”
 • 15. pappe 2011. augusztus 04. 20:10
  „13-hoz: képzeld én rendesen fizetek. Átfaxoljam a befizetési bizonylatot? Amúgy csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy abehajtó cégek, bármennyire is rámenős emberekkel dolgoznak és bármilyen igazolvánnyal látják is el őket, nem HATÓSÁGOK! Magyarul és finoman el lehet őket küldeni a dzsindzsásba. Aztán más kérdés, hogy utána jön egy önálló bírósági végrehajtó, na akkor lehet kezdeni parázni...”
 • 14. gyorildy 2011. augusztus 04. 19:52
  „Mindenki fizessen havonta tisztességesen, akkor nem lesz vita és főleg nem azokon fogják behajtani az elmaradást akik addig is rendesen fizettek! Természetesen egyetértek azzal, hogy a szolgáltatás színvonala és az ára köszönő-viszonyban sincs egymással (de ez nem mentesít a fizetés alól). Mielőtt még szó érné a ház elejét, nem vagyok semmilyen kapcsolatban sem a mostani sem az előző céggel.”
 • 13. ccc 2011. augusztus 04. 16:46
  „Na mi van pappe ? Te sem fizetsz ? Nagyon ismered a jogi hátteret,a helyett, hogy befizetnéd a számlát!!! A Győr-Szol tavalyi számlákat hajt be !!! Gondolj bele AUGUSZTUS van! A te vállalkozásod bírná lóvé nélkül 8-10 hónapos kintlévőségekkel?
  Egyébként a Holding nekem sem szimpatikus. Megalakulásuk előtt azt szajkózták, hogy közös írószerbeszerzés olcsobbá teszi a működést, meg kevesebb igazgató lesz. Most is 3 igaztgató van plusz a vezér nem? Ehez képest a kukák chipezése miatt duplája lett a számla valóban. Érthetetlen........ Műszaki rendelkezési díjat akkor számítanék fel, ha nem viszik el a kukámat mert nem rakom ki, mert még nem telt meg. Akkor jogos lenne, hogy ők ugyan elvinnék, de nem veszem igénybe a szolgáltatást, viszont ennek ellenére ők valóban rendelkezésre állnak.”
 • 12. Tudós-1 2011. augusztus 04. 16:35
  „Idézet Szabó Máté ombudsman AJB-1187/2010 számú állásfoglalásárból:
  ..."Több panaszos sérelmezte, hogy a hulladékkezelést végző közszolgáltató cég a díjjal tartozóknak fizetési felszólítást küldött, majd a behajtást átadta egy követeléskezelő magánvállalkozásnak, az pedig kilátásba helyezte, hogy bírósági útra tereli az ügyet. Szabó Máté megállapította, hogy ez a gyakorlat sérti a jogbiztonságot, a jogállamiság elvét, a tisztességes eljáráshoz, valamint a jogorvoslathoz való jogot. Ezekben az esetekben adók módjára behajtható köztartozásról van szó, aminek érvényesítése nem egy magáncég, hanem a jegyző hatáskörébe tartozna - azaz a közszolgáltató a díjhátralék beszedése során figyelmen kívül hagyta a törvényi feltételeket."...
  A GYŐR-SZOL idegenek zsebét tömi meg önkormányzati pénzekkel. Amennyiben a jező(k) adók módjára behajtanák a tartozásokat, akkor azok mind megmaradnának és nem gazdagítanák a cikkben felsorolt 3 cég-et!
  Politikamentes - pénzbeszedés a pártkasszába és a haverok zsebébe!”
 • 11. Axl.Bundy 2011. augusztus 04. 16:06
  „Valamiből finanszírozni kell a semmitevő vezetőket.
  Nem a mi érdekeinket nézik, hanem a sajátjukat.
  Elég görény dolog, hogy duplájára emelték a szemét szállításának díját.
  Érdekes az eredeti áron, ami a mostani fele volt, is el tudták vinni a hulladékot,nyereségesen.
  Az az összeg sokkal humánusabb volt és pénztárca kímélő!
  <moderálva>”
 • 10. tpeter70 2011. augusztus 04. 15:34
  „az előző kommentemhez kiegészítés:
  Azt írják: "A nem fizető fogyasztók számíthatnak arra, hogy - amennyiben ezt a műszaki és jogi lehetőségek lehetővé teszik - a társaság a fűtési idényben korlátozza a számukra nyújtott távhőszolgáltatást." - ez már-már zsarolás (arra az esetre ha ezt a szót cenzúráznák, más szóval kényszerítés).
  Ha én rendesen befizetem a távhőt, akkor egy másik szerződés késedelme miatt ezt korlátozhatják? Vajon ez a lehetőség szerepel a GYŐR-SZOL-os távhős szerződésekben? Egyáltalán kötött a GYŐR-SZOL új szerződéseket a holdingosodás után a vevőkkel? Ha nem, akkor a régiek érvényesek, abban pedig nem szerepel, hogy az egyik szolgáltatás függhet a másiktól, hiszen eddig azokat egyedi cégek szolgáltatták. Vagy ez a Holding most már mindent megtehet? Elég sajátosan értelmezi a "szolgáltatás" fogalmát!
  Emberek, hol élünk??
  Kérdezem: a GYŐR-SZOL összes munkatársa egyetért ezzel a politikai iránnyal? Vagy csak a "vízfej"? Feltételezem a GYŐR-SZOL berkein belül is van egy-két adós...”
 • 9. tpeter70 2011. augusztus 04. 15:14
  „Ez már több mint sok! A GYŐR-SZOL maga is egy pénzbehajtó....
  Duplájára emeli a szemétszállítás árát és hozzá mindezt sikertörténetnek kommunikálja (a félreértések elkerülése végett az átállás NEM önkéntes alapon ment, mindenki rá lett kényszerítve, B-terv nem volt. Illetve ha elsőre nem álltál át - mint én - akkor egész egyszerűen itt hagyták a szemetet, mellette megemelték a szemetelés büntetési tételét)! Persze a cég szempontjából sikertörténet, hogy feleannyi szolgáltatásért dupla pénzt szedhet be, hiszen így több marad...például arra, hogy méregdrága pénzbehajtó cégekkel kössenek szerződést...felháborító!!
  Engem a minap keresett meg a Mixton egy 2009.júniusi (!!!!) állítólagos elmaradással kapcsolatban. Előzetesen a GYŐR-SZOL-tól semmilyen felszólító levelet nem kaptam. Állítólag a számla apró betűs részén volt rá utalás....ennyi. Mennyivel olcsóbb lett volna a 2 év alatt 1db kétsorost elküldeni, hogy fizessem be az elmaradást mint egy külsőst megbízni. Most lehet azt mondani, hogy sokan a tartozás tudatában sem fizetnek, de akkor hajtsák be tőlük a cégek a pénzt. Véleményem szerint a többségnek máig fel sem tűnt, hogy (pl. 2 éve) elmaradása van...
  A munkámban elég sok beszállítóval állok kapcsolatban, de ha egy is 2 éves késéssel jelzi a követelését, rövid távon "elhajtom"...(azóta 2 üzleti év is le lett zárva, gondolkodott volna előbb, ennyit csak elvárhatunk egy "profi" cégtől!)
  kíváncsian várom a GYŐR-SZOL 2011-es üzleti jelentését, ami hemzsegni fog a sikerektől ill. a kíváló pénzügyi eredménytől. Viszont hatékonyság tekintetében csak a pénzbehajtást tudja majd példaként felhozni....más egyszerűen nem lenne hiteles.”
 • 8. pappe 2011. augusztus 04. 10:19
  „"ezeknek a cégeknek a munkatársai személyesen keresik fel az ügyfeleket, megbízólevéllel és fényképes igazolvánnyal jelentkeznek" Nos akármilyen arcképes igazolvánnyal is rendelkeznek a behajtó cégek emberei, mivel nem számítanak hatóságnak, nem köteles senki se beengedni őket a lakásába, sőt szóba állni sem velük. Közölni kell a behajtókkal, hogy nem vagy hajlandó szóbeli felszólítást elfogadni, hanem írják le a követelésüket és küldjék el tértivevényes levélben. Erre amúgy is törvény kötelezi őket, csak figyelmen kívül szokták hagyni. (Annyi tértivevényes levélnek ugyanis tetemes postai költsége van.) Sima vagy postaládába dobott ajánlott levél átvételét nem lehet bizonyítani, hogy az érintett kezébe kerül. Szóval itt az van, hogy ezen behajtó cégek pszichikai ráhatást (néha megfélemlítést) alkalmaznak, és sokan úgy megijednek, hogy egyből futnak a pénztárba. Pedig csak tájékozódni kellene.”
 • 7. fc6980 2011. augusztus 04. 09:52
  „Szerződés két adósságbehajtó céggel, ami a következő három ...?”
 • 6. pappe 2011. augusztus 04. 09:37
  „Ezeket az égbekiáltó szemétdíjakat szvsz semmi nem indokolja. A Győr-Szol több szolgáltatóból összevont "mammutcég", hatalmas apparátussal és fenntartási költségekkel. Gondolom önkormányzati részesedése (és támogatása) is van. Monopolhelyzetét kihasználva ő diktálja a feltételeket. Ez van. A szolgáltatásuk milyenségét Tibitibor már jól leírta. A behajtó "szokásosnál határozottabb hangú" levélről meg csak annyit, hogy - bár sokan beijedtek és fizettek -, nem fizetés esetén amíg bírósági végrehajtási szakaszba nem érkezik az ügy, addig az ilyen levél ellenére sem fizetővel a Győr-Szol egyszerűen nem tud mit kezdeni, hiszen ő nem hatóság! Főleg társasházaknál van ez így, ahol mondjuk a 20 lakó közül 2 nem fizet, attól még vígan bedobálja a szemetét a közös kukába, hiszen a 18 rendes fizető miatt nem tehetik meg, hogy a kukát bevonják.”
 • 5. Pedró 2011. augusztus 04. 09:22
  „Tibitibor: Teljesen egyetértek!
  Ha éppen hajlandó elszállítani! Nálunk a bio kuka ürítését szerdán kellett volna végezni. Jelen pillanatban is a ház előtt várja sorsát szinültig...
  Nem én raktam ki későn, mivel az egész utcában több helyen várja sorsát a szinültig levő edény...
  Mindezt majd háromszoros áron!!!”
 • 4. drlara 2011. augusztus 04. 09:20
  „GYŐR-SZOL -ra nagyon oda kell figyelni! Nem a korrekt szolgáltatók közé tartozik!Jólenne, ha ténylegesen ellenőrzés alá vonnák a céget, beszerzett számláit, foglalkoztatottakat, de független, nem megvesztegethető ellenőr személyében!”
 • 3. Tibitibor 2011. augusztus 04. 08:56
  „Valóban nem ingyen van!Főleg a szemét szállítás nem!Ilyen drágáért ilyen kevés szolgáltatást nem sok cégnek van pofája nyújtani!”
 • 2. Lobbo71 2011. augusztus 04. 08:17
  „Valaki: Mármint kik? Akik most ébrednek rá, hogy nem ingyen van a szolgáltatás? Az szerintem is röhejes. (Ja, röhej pontos j).”
 • 1. Valaki 2011. augusztus 04. 08:07
  „tiszta röhely amit művelnek”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrságon nem okozhat problémát a csapadékvíz

A településen kialakított, felújított és korszerűsített vízelvezető rendszer ünnepélyes átadását… Tovább olvasom