Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Gyógyító jogvédők a betegekért a kórházban

Győr - Az egészségügyi ellátás területén többféle jog illeti meg a beteget és annak hozzátartozóit, ilyen – csak hogy néhányat említsünk – az egészségügyi ellátáshoz, az emberi méltósághoz vagy például az egészségügyi dokumentáció megismeréséhez és az önrendelkezéshez való jog, ám ezek részleteit csak kevesen ismerik.

Mert például mi van akkor, ha a beteget valamilyen sérelem éri, netán a hozzátartozó úgy érzi, nem kapott teljes körű felvilágosítást legközelebbi hozzátartozója állapotáról, netán valamilyen cselekményében korlátozzák? Erre is hivatottak a regionális beteg- és ellátottjogi kérdéseket koordináló jogvédő irodák, amelyek kialakításáról két éve döntött a kormány.

Székely Vera koordinátor tájékoztatása szerint a területen dolgozó szakemberek feladata új, ám igazodik az uniós elvárásokhoz és normákhoz. A hálózat a remények szerint javítja a betegek jogismeretét és jogtudatosságát, a gyakorlatban a beteg- és ellátottjogi kérdésekkel a Petz-kórház C épületének 4. emeletén foglalkoznak az erre kialakított régiós irodában.

Székely Vera régiós koordinátor szerint a hálózat a remények szerint javítja a betegek jogismeretét és jogtudatosságát. Fotó: K. Cs.
Székely Vera régiós koordinátor szerint a hálózat a remények szerint javítja a betegek jogismeretét és jogtudatosságát. Fotó: K. Cs.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Aki tiszta, nem kell félnie˝

Győr – Óriási felelőtlenség a nagy pártoktól, hogy az európai parlamenti választáson az… Tovább olvasom