Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Gyerekkori barátságból tiszti lánykérés

Szaló Roland a rendőrtisztté avatása előtti percekben térdelt le párja, Kiss Viktória elé, hogy megkérje a kezét. Még a parancsnokai is izgultak érte, hogy igent mondjon. A szerelmespár története a néptánccal kezdődött és egy kicsit Shakespeare-nek is van hozzá köze.
A győr-ménfőcsanaki Szaló Roland négyéves korában kezdett el néptáncolni a Csobolyó néptánc-
együttesben. A győrújbaráti Kiss Viktória később, ötéves korától járt a csoportba. Amikor először belépett a próbaterembe, szinte eldőlt minden – még úgy is, hogy a szimpátia egy ideig egyoldalú volt – mesélte Roland a Kisalföldnek.

Szaló Roland felidézte a Kisalföldnek, hogy az első két-három hónapban a próbákon ő csak ült és figyelte a többieket. Akkor édesanyja úgy látta, hogy a néptánc nem a fiának való, és megmondta Szalóki Géza csoportvezetőnek, hogy nem hozza el többet a fiát. 
 
Roland és Viktória egy párként táncoltak. Fotó: Szalóki Géza archívuma
Roland és Viktória egy párként táncoltak. Fotó: Szalóki Géza archívuma

– Milyen jó, hogy akkor Géza bácsi azzal biztatta, hordjon csak engem tovább, majd elkapom az ütemet és milyen jó, hogy az egyik alkalommal a másik oktatónk, Nelli néni, Szalókiné Pozsgai Kornélia behúzott a többiek közé a körbe! A néptánc is életre szóló szerelem lett és így egymásra találhattunk a párommal – mesélte Roland.
A fiatalok 2010-ben már jártak együtt három hónapig, de aztán szakítottak. Roland akkor abba is hagyta a néptáncot, szerepet kapott viszont statisztaként a győri színházban a Hamletben. 

Viktória postaládájába bedobott két jegyet, hogy meghívja a darabra, amit a lány el is fogadott. Nem sokkal később pedig találkoztak egy csobolyós megbeszélésen. Erre a napra, 2011. április 21-re mindketten pontosan emlékeznek. Akkortól újra randiztak, ez volt komoly kapcsolatuk igazi kezdete.

Boldogok együtt. Viktória imádja Roland humorát, türelmét. A megértés kölcsönös, az ifjú vőlegény elragadtatva beszél párja szépségéről. 
 
Hosszú volt a fiatalok útja, de mindig keresztezték egymást.
Hosszú volt a fiatalok útja, de mindig keresztezték egymást.

A fiatalok jókedvűen mesélnek, amire van is okuk. Roland elvégezte a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet, a fővárosban kezdhet dolgozni a rendőrségnél. Tudta, hogy a budai várban lesz a tisztavatása, úgy gondolta, ez a gyönyörű helyszín, az elegáns, emelkedett hangulatú esemény emlékezetessé, romantikussá tenné a lánykérést. Ötletét több helyen kellett engedélyeztetnie, a megvalósítás hosszas előkészítést igényelt, de parancsnokai segítőkészek voltak, támogatták. Nem akarta 169 rendőrtiszt társa ünnepéről elvonni a figyelmet, ezért a bevonulás előtt, a Mátyás-templomnál lépett ki az évfolyam oszlopvonalából, míg százada az alakzatban maradt.

– Nemrég költöztünk össze, gondoltam, hogy sor kerül a lánykérésre, de arra nem, hogy ilyen hamar. A fedősztori is jól sült el. Semmit sem sejtettem, amikor Roland azt mondta, szeretné, ha megismerném a szakdolgozatának a konzulensét. Akkor sem gyanakodtam, amikor az avatás előtt felhívott és megígérte, olyan helyre visz minket, ahonnan jól láthatjuk Rolandot. Az se tűnt fel, hogy mindenki a másik oldalon állt. Aztán, amikor elvette a táskámat és Rolandhoz kísért, rögtön leesett, miről van szó. Remegett a lábam, az örömtől azt sem tudtam, hol vagyok – sorolta Viktória. Rögtön igent mondott. 
 
Eljegyzés a tisztavatón
Eljegyzés a tisztavatón

Roland szerint ezért a válaszért izgultak a parancsnokai is, mert utána neki kellett vezényelnie a történelmi zászlók és a koronamásolat kísérőit a vezérkar előtt.

A napokban Viktória is átvette a diplomáját, mesterszakon végzett, tolmács lett. A fővárosban dolgozik külföldi menedzserek asszisztenseként. 

A fiataloknak idő kell, hogy felocsúdjanak, annyi mindent ünnepelhetnek meg, mégsem szeretnének hosszú jegyességet. Két éven belül tervezik az esküvőt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Benépesül ősszel az üvegpalota Győrben, akkor visszaköltözhet a kormányhivatal

Benépesül ősszel az üvegpalota Győrben, akkor visszaköltözhet a kormányhivatal
Többen költöznek vissza az Árpád úti épületbe, mint amennyien - a felújítás alatt ideiglenesen - más helyre kényszerültek. Tovább olvasom