Kisalföld logö

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 2°C | 10°C Még több cikk.

Gyászol a győri egyetem: elhunyt Koralewsky Vilmos

Életének 62. évében elhunyt Koralewsky Vilmos okleveles villamosmérnök, a győri Széchenyi István Egyetem egykori Távközlési és Automatizálási Intézete Vezetékes Távközlési Tanszékének főiskolai adjunktusa.
Életének 62. évében elhunyt Koralewsky Vilmos okleveles villamosmérnök, a győri Széchenyi István Egyetem egykori Távközlési és Automatizálási Intézete Vezetékes Távközlési Tanszékének főiskolai adjunktusa. Temetése 2011. május 13-án, pénteken 14.30 perckor Ráckevén, a római katolikus temetőben lesz.

Koralewsky Vilmos 1976. augusztus 1-től 1988. január 1-jéig a Távközlési és Automatizálási Intézet Vezetékes Távközlési Tanszék főiskolai adjunktusa volt az intézet megalakulásától 12 éven át.Ma már technikatörténeti emlék, hogy az 1980-as évek tananyagában hogyan kaphatott helyet a digitális telefónia elérhetetlen, akkor embargóval sújtott ismeretanyaga, a Távközlési és Automatizálási Intézet laboratóriumaiban hogyan juthattak modern környezetbe akkori hallgatók? Az emlékeket magával vitte, csak a tényeket őrzi életrajzának idevágó része: a Távközlési és Automatizálási Intézet adjunktusából a Széchenyi István Egyetem területén létesített Rendszertámogató Központ vezetője lett, ahol a magyar távközlő hálózat első digitális felügyelete és képzési helye működött, működik. Innen a Posta Kísérleti Intézet igazgatója lett, majd onnan a MATÁV által támogatott Macedon Telekom létrehozásáért felelt.

Két évtized távolából is kollégánkat gyászoljuk.

Koralewsky Vilmos egykori kollégái, barátai, hallgatói, mindazok, akik szerették, az intézmény új aulájában kialakított kegyeleti részen 2011. május 12-én, csütörtökön 8 órától 18 óráig fejezhetik ki az elhunyt iránti tiszteletüket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyászol a győri egyetem: elhunyt Kalotai Zsolt

Életének 69. évében elhunyt Kalotai Zsolt, a győri Széchenyi István Egyetem Egyetemi Könyvtárának… Tovább olvasom