Kisalföld logö

2019. 03. 20. szerda - Klaudia -1°C | 10°C Még több cikk.

Gombos Edina festékeket és mesét vitt a pázmándfalui nagycsaládnak - videó, fotók

Az ismert műsorvezető mesét is olvasott a pázmándfalui család gyerkőceinek, Katának, Kristófnak és Rékának.

Az utóbbi hetekben egy hazai festékgyártó cég és a Nagycsaládosok Országos Egyesületének közreműködésével Győrben és környékén összesen 259 doboz színes beltéri falfesték és 29 doboz zománcfesték osztottak ki - ebből 55 család részesült.

Ez a mennyiség csaknem 3200 négyzetméternyi falfelület, illetve 300 négyzetméternyi kerítés festésére elegendő.

Gombos Edina: "közösségi élményekkel, emlékezetes pillanatokkal gazdagodjanak a családok"

Csütörtök délelőtt a három kisgyereket nevelő, pázmándfalui Ábel-Kurucz család ajtaján kopogtatott a TV 2 ismert műsorvezetője, Gombos Edina, s adta át személyesen a festékeket, sőt, mesét olvasott, s játszott is a kicsikkel. (Összesen hat gyereknek mesélt Gombos Edina Pázmándfalun: a videófelvételeken látható másik három kicsi szintén nagycsaládból származó gyerkőc.)


Videó: Cseh Róbert


"Négy éve dolgozom a Poli-Farbe jótékonysági nagyköveteként: az elmúlt esztendőkben óvodákon, kórházakon segítettünk, míg idén a nagycsaládosok arcára szeretnénk mosolyt csalni.

Fontos célunk, hogy a festési munkálatokat a családok egymást segítve, rokonok, barátok bevonásával végezzék, vagyis közösségi élményekkel, emlékezetes pillanatokkal gazdagodjanak" – közölte a kisalfold.hu érdeklődésére Gombos Edina.

Arra a felvetésünkre, hogy a műsorvezető ötéves kislányának lesz-e a kistestvére a közeljövőben, Gombos Edina mosolyogva annyit válaszolt: "ezt a kérdést egyre gyakrabban felteszi Miranda otthon. Az édesapjával folyamatosan biztatjuk, hogy nem marad testvér nélkül, szeretnénk újabb babát a világra hozni".


Gombos Edina festékeket és mesét vitt a pázmándfalui nagycsaládnak - fotók: Cseh Róbert

Nem csupán adományokkal segíti a rászoruló családokat a Nagycsaládosok Országos Egyesület megyénkben

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének jelenleg 14 ezer, legalább három gyermeket nevelő család a tagja. Az Egyesület országszerte hét regionális központtal és 250 helyi közösséggel működik, munkáját pedig több mint 1500 önkéntes segíti.

"Győr-Moson-Sopronban szerencsére a nagycsaládok helyzete jobb az országos átlagnál. Azok a családok, ahol a szülők nem vesztették el állásukat és nem terheli a család kasszáját magas hitel, évről évre tudnak gyarapodni.

Sajnos, ettől függetlenül sok szélsőséges esettel találkozunk: a megyei nagycsaládok több mint a fele rászoruló. A helyzetükön nem csupán adományokkal, hanem professzionális tanácsadással, hivatali ügyintézéssel próbáljuk meg javítani, mint ahogy folyamatosan szervezünk táborokat és kirándulásokat is.

Az idei év végén indítunk el egy újabb projektet, melyben azt a célt tűztük ki, hogy a nagycsaládosok megtanulják minél hasznosabban beosztani az idejüket, s így egymásra több figyelmet tudjanak fordítani" – tudtuk meg Gyertyás Jánostól, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének megyei vezetőjétől.


Galéria kép

Hogy lehetséges okosan beosztani az időt három kisgyerekkel?

Az egyre gyorsuló idő okos beosztásával eddig komoly gondja nem akadt a pázmándfalui Ábel-Kurucz családnak.

"A hatéves Katát, a hároméves Kristófot és egyéves kistestvérüket, Rékát nagy boldogságban neveljük a férjemmel. Mindennap figyelünk a pontos napirendre, amihez általában tudjuk is magunkat tartani.

Legfeljebb ha az egyik pici megbetegszik, csak ekkor támad kisebb zűr az életünkben. Sok időt, figyelmet szánunk a gyerekekre, amit rengeteg mosollyal, örömteli pillanattal hálálnak meg nap mint nap" – mondta búcsúzóul Ábel-Kurucz Anikó.

Olvasóink írták

 • 12. oxana 2013. október 04. 19:56
  „11. Legs

  Véleményem ugyanaz marad. Még csipás szemmel is.”
 • 11. Legs 2013. október 04. 18:34
  „10. oxana 2013.10.04. 16:13

  Nem vagyunk Stan és Pan.Még csak nem is diskurálunk ha jól megnézed.Ő és én két külön világ vagyunk.Van azonban olyan amiben mélyen egyetértünk.A liberalista csipát pedig odaszúrtam neked,mert megérdemled.A cikk ugyanis a hölgyet úgy állítja be mint ha valami Isteni szikra pattant volna ki a fejéből,holott az igazságot

  8. csapdlecsacsi 2013.10.03. 21:13 írta meg.Ez pusztán üzlet.”
 • 10. oxana 2013. október 04. 16:13
  „7. Legs

  Inkább maradjon a liberalizmustól csipás a szemem, minthogy Mankapunka segítsen nekem. Lassan olyanok lesztek, mint Stan és Pan.”
 • 9. Mankapunka 2013. október 04. 00:29
  „oxana

  Előző írásom nem került ki, ez arra is szólt. Honnan tudod, hogy én nem szoktam segíteni senkinek sem? Látod, Legs tudja, hogy itt például mivel tudok, pedig nem beszéltem vele össze, hogy ezt tegye. :)”
 • 8. csapdlecsacsi 2013. október 03. 21:13
  „akkor elmagyarázom:
  A jó cselekedetet itt a festékgyártó tette. A Poli-Farbe 15 mHUF-ot fizet 5 évre G Edina bemondónak, hogy legyen a gyár arca és évi X alkalommal média eseményen vegyen részt.
  azaz: köszönet a gyárnak !”
 • 7. Legs 2013. október 03. 20:49
  „6. oxana 2013.10.03. 17:57
  Nagyon tévedsz.Mankapunka segítőkész,Például segít neked kinyitni a liberalizmustól csipás szemed.”
 • 6. oxana 2013. október 03. 17:57
  „5. Mankapunka

  Nem arról van szó, hogy dögös csaj az Edina, hanem arról, hogy mit tett. Olyat tett, ami neked még álmodban se jut eszedbe. Másokon segíteni te soha nem fogsz.”
 • 5. Mankapunka 2013. október 03. 17:06
  „Ne legyünk már ennyire prüdek, kérem. Dögös csaj az Edina, ezt kár eltitkolni pár erkölcsrendészetis ember miatt.”
 • 4. xverax 2013. október 03. 16:55
  „1. Griffin 2013.10.03. 13:51

  te kinek adtál és mit? simán csak az zavar hogy más kapott
  te meg nem? ez a szégyen.....”
 • 3. oxana 2013. október 03. 16:28
  „Miért kell segítséget, mindegy, ki, mikor hol csinálja, a sárba taposni? Nem kellene inkább példáját követni?”
 • 2. csapdlecsacsi 2013. október 03. 14:50
  „nem ment volna el, ha nincs belőle hír....”
 • 1. Griffin 2013. október 03. 13:51
  „Mosonban is lakik számtalan nagycsalád, hozzájuk mikor jut el a festett szőke szépség? Gondolni sem merek arra, hogy léteznek "kirakat - nagycsaládok", ahová öregecske celebek népszerűségnövelő kúrára járnak, "véletlenül" éppen ott vannak a fotósok, újságírók, talán még az <moderálva>tv2 is, és máris folyik a cukormáz mindenütt. Hiteltelen. Visszataszító.Szégyen. Mindez főcímben.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biogázüzem épül Győr közelében

Közel 1,1 milliárd forintos beruházással épül 800 kilowattos elektromos kapacitású biogázüzem Felpéc határában. Tovább olvasom