Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Furulyafesztivál Győrben

Tizennégy iskola és egy óvoda együttesei részvételével rendezik csütörtökön a 25. Furulyafesztivált Győrben
Sipos Tamásné művészeti vezető elmondta, hogy az Egyetemi hangversenyteremben, az egykori Zsinagógában délután három órától mintegy 230 gyermek lép fel, akik főként népdalokat és népdal kánonokat szólaltatnak meg.

Az esemény célja, hogy a gyermekek találkozzanak egymással, megmutassák egymásnak ismereteiket, együtt zenéljenek, ezen felül megszerettessék és népszerűsítsék a furulyát másoknál is. 

A program három közösen eljátszott dallal indul, majd minden együttes három percet játszik. Ezt követően a felkészítő tanárokból tíz éve alakult együttes lép fel. A záró szakaszban ismét együtt muzsikál majd valamennyi fellépő. 

Sipos Tamásné felidézte, hogy 25 évvel ezelőtt az egyik győri iskolában rendezték meg először a fesztivált, a győri önkormányzat kulturális irodája pedig 1997 óta sorolja a városi fesztiválok közé az eseményt.

Az önkormányzat felkérésére 1998-ban, a várost a törököktől való visszafoglalás négyszázadik évfordulóján kétszáz furulyás gyermek vonult és játszott a megyeszékhely utcáin.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két nő, két színház, egy előadás - Győrben a Love, Love, Love

Kötélidegek kellenek a beugrószerephez: olyan érzés, mint ejtőernyőzni. Tovább olvasom