Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Fülön csíptük Vekerdyt

„Sokan még mindig a nehéz gyerekek vagy a gyenge képességűek iskolájának tartják a Waldorfot, pedig ez nem igaz" – állítja a neves pszichológus, Vekerdy Tamás, a módszer hazai szaktekintélye, akivel a minap Győrújbaráton találkoztunk.
Az első hazai Waldorf Óvoda és Iskola alapítója ezúttal atyai minőségében is kíváncsi volt a rendezvényre, hiszen a Waldorf-olimpián a legkisebb gyermeke is starthoz állt.
– Csak dicsérni tudom a győriek kitartását és munkáját, pedig épület- és egyéb gondjaik akadtak – mondta el érdeklődésünkre a nemzetközi hírű szaktekintély.
– Több országban a mienkénél jóval kedvezőbb a helyzet. Norvégiában például a waldorfosoknak eltörölték az érettségit, ehelyett elegendő a
mestermunkájuk megvédése. Németországban 85 százalékos a támogatottságuk, az épület bérleti díját is magára vállalja az állam, Dániában és Finnországban pedig törvény szól a jogosultságukról, működési feltételeikről.
A Waldorfban az érzelmi intelligencia és a praktikus készségek fejlesztése folyik, a nevelő pedig sokkal inkább kíváncsi arra, hogy mit tud a gyerek, s nem azt bogarássza, miben gyenge. A folyamatos sulykolás helyett az élmény a lényeg, no és hogy a megszerzett tudást, készséget a diákok
mennyire tudják alkalmazni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővítik a szelektív hulladékgyűjtést

Kétmillió forintért újabb szelektívhulladék-gyűjtő edényeket helyeznek ki Győrben. Tovább olvasom