Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Fotók a győri Duna Napról

A Nemzetközi Duna Nap a Duna vízgyűjtő országainak dunai szolidaritását kifejező ünnepe, immár hagyománnyá vált rendezvény szerte a Duna mentén minden év június 29-én.
Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság partnereivel 2011-ben immár nyolcadik alkalommal rendezte meg az idei Győri Nyár programjában is jelzett rendezvényt, mely a „Tégy a folyókért !" felhívás üzenetét hordozta, ezzel aktív környezet- és vízvédelmi magatartásra bíztatott.

Az élővizek érdekében, védelmükben tett cselekvés nemcsak a hivatalos és civil környezetvédelmi és vízvédelmi szervek feladata, de valamennyiünk közös ügye és felelőssége is.

Ennek az ügynek a fontosságára kívánt rámutatni a győri Duna Nap-i program, amely a Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szakmai partnereivel egy vízparti találkozóra hívta a győrieket. A programok között szerepelt:

- régi dunai mesterségek bemutatása,
- fotókiállítás,
- ismeretterjesztő előadások: a Duna stratégiáról, öko,- vízlábnyom jelentősége,
- horgász - halász bemutató,
- biológiai és bakteriológiai vizsgálatok,
- könyv bemutató: Claudió Magris Duna c. könyve.

Fotók: Szük Ödön


A rendezvényt Janák Emil, az ÉDKVI igazgatója nyitotta meg, beszédet mondott Simon Róbert Balázs, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Jelen voltak: Tőke László, a Pannonvíz Zrt. elnök-vezérigazgatója, Bartal György, a Gy-M-S Megyei Mérnöki Kamara elnöke, Dr. Kiss Imre helyettes megyei tisztiorvos, Pintér Imre, az ÉDUKTVF igazgató helyettese, Perger László, a Xántus János Múzeum igazgatója, Dr. Tóásó Gyula, a Szigetközi Természetvédelmi Egyesület elnöke, Sinkó Lajos, a Szigetköz H.E. elnöke, Németh Ferenc, a Rábatext H.E. elnöke.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tömeges karambol után: kijavították az útfelületet a külső Baross úton Győrben

Csütörtökön délelőtt többen dolgoztak a külső Baross útnak azon a szakaszán, ahol négy kocsi… Tovább olvasom