Kisalföld logö

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -2°C | 10°C Még több cikk.

Ford Ranger segíti a tűzoltók műveleti munkáját a megyében

Új járművel gazdagodott a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A napokban vették át a Ford Rangert, ami terepen is jól közlekedik. Az új autó a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat munkáját könnyíti meg a jövőben.
A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat az egész megyében tevékenykedik. Feladatai közé tartozik a vonulós tűzoltók szakmai ellenőrzése, az egyéni védőeszközök hatékonyságának megfigyelése, esetleges hiányosságainak feltárása. A beavatkozásaik során segítséget nyújtanak a tűzoltásvezetőknek, illetve kiemelt tűz-, káreseteknél a beavatkozást is ők irányítják. Kiemelt feladatuk a tűzvédelem rendszerében a tűzvizsgálati helyszíni szemlék lefolytatása, amelyek célja a tűzmegelőzési előírások szükség szerinti pontosítása, lehetőség szerint életszerűbbé tétele, a tűz okának pontos felderítése. Beavatkozásaik során segítséget nyújtanak a tűzoltásvezetőknek.


Szerteágazó szakmai munkájukat elősegíti az új jármű, amelyen olyan speciális eszközök is helyet kaptak az egyéni védőeszközök mellett, amelyek a tűzvizsgálathoz szükségesek. Ilyen a hőkamera, gázérzékelő, habbal oltó készülék, fényképezőgép, robbanásbiztos világítóeszközök, létra és speciális szerszámok. Ezek a felszerelések a tűzvizsgálat végrehajtása mellett nagy segítséget nyújtanak a tűzoltás során a felderítésben, az információszerzésben, a hatékony döntések meghozatalában. A szolgálat munkáját nagyban támogatja a gépjárműben elhelyezett speciális kialakítású tablet, amelyen a katasztrófavédelem saját alkalmazásai mellett elérhetőek a világháló munkájukat segítő szolgáltatásai is.

Az új, speciálisan felszerelt jármű biztosítja a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat hatékony munkáját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átépítenek egy csomópontot Ménfőcsanakon - fotók, videó

Átépítenek egy csomópontot Ménfőcsanakon - fotók, videó
A következő 1,5-2 hónap az átépítésről szól majd a kereszteződésben. Tovább olvasom