Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

Fonogram-díj - A győri Bogi az év felfedezettje

Bogi az Euróvíziós dalfesztivál magyar döntőjében is remekül szerepelt.
A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) által rendezett díjátadón tizenhárom hazai és hat külföldi kategóriában adták át a szakmai zsűri által odaítélt Fonogram-díjakat.

Az év hazai daláért folyó versenyben a közönség szavazatai döntöttek.

Az év felfedezettje Bogi (Magneoton) - írta az MTI és olvasható a Fonogram hivatalos oldalán is.

Bogi Facebook oldalán is megjelent a díj, az énekes nevével. Fotó itt >>

Bogi a szerkesztőségben
Bogi a szerkesztőségben


Bogi nem csalódott, amiért nem ő ment az Eurovízióra, jelenleg tanul és énekel a randik helyett. Kedvenc színésze Leonardo DiCaprio. A kisalfold.hu Bogival készített interjúját itt olvashatja >>
Az év hazai klasszikus pop-rock albuma vagy hangfelvétele a Poster Boy Bonjour, cíest Pop deux című anyaga (szerzői kiadás) lett, a hazai modern pop-rock kategóriában a Biebers Sorry című száma (Gold Record) futott be, az év hazai alternatív vagy indie rock albumának, illetve hangfelvételének a Vad Fruttik Darabok (Megadó Kiadó) című lemezét választották.Az év hazai elektronikus zenei albuma vagy hangfelvétele a Zagar Light Leaks című anyag (CLS Music) lett, a hazai rap vagy hip-hop felvételek között a Halott Pénz Szólj anyunak, hogy a városban vagyok, a hazai hard rock vagy metál kategóriában Lukács Peta War&Peace című albuma (Hunnia Records) győzött.


Az év hazai hagyományos slágerzenei albuma vagy hangfelvétele Nótár Mary Jó a stílusom című anyaga (Skyforce) lett, a hazai kortárs szórakoztató zenei kategória győztese az Irigy Hónaljmirigy és a Mulat a király (Gold Record), az év hazai gyermekalbuma Bíró Eszter Állati zenés ABC-je lett.Az év hazai dzsessz albuma kategóriában a Sárik Péter Trió Jazzkívánságműsor című lemeze (Zoohacker Production) bizonyult a legjobbnak, az év hazai világ- vagy népzenei albuma a Kerekes Band Folklore Man (szerzői kiadás) című produkciója lett.

Az év dalának Deniz Egyetlen című számát (Egység Média) választották. Idén is díjazták azon külföldi kiadók lemezeit, amelyek a hazai piacon is jelen vannak.Az év külföldi klasszikus pop-rock albuma vagy hangfelvétele James Blunt Moon Landingje (Magneoton/Warner), az év külföldi modern pop-rock albuma vagy hangfelvétele Ellie Goulding Halcyon Days-e (Universal Music), az év külföldi alternatív vagy indie rock albuma az Arctic Monkeys AM-je (Domino Recordings) lett. A külföldi hard rock vagy metál kategóriában a Volbeat Outlaw Gentlemen Ú Shady Ladies című CD-je (Universal Music), a külföldi elektronikus zenei albumok közül a Daft Punk Random Access Memories (Sony Music) című anyaga, a külföldi rap/hip-hop előadók között Dizzee Rascal The Fifth (Universal Music) című munkája futott be. A gálaesten életműdíjat kapott az idén 60 éves Dés László szaxofonos, zeneszerző.

A Fonogram-díj valamennyi kategóriában egy művészi kivitelű aranyozott mikrofon. A könnyűzenei kategóriákban egy zenészekből, zenei szakemberekből, újságírókból álló jelölőbizottság, valamint egy szűkebb szakmai zsűri, a Fonogram Bizottság tagjai szavaztak.

A Fonogram - Magyar Zenei Díjat - Arany Zsiráf díj néven - a magyar hanglemezkiadás kiemelkedő teljesítményeinek, valamint a nemzetközi hanglemezkiadás Magyarországon kiemelkedő sikerű és értékű albumainak díjazására alapította a MAHASZ közgyűlése 1992 szeptemberében. A díjra az elismerés odaítélésének évét megelőző két naptári évben Magyarországon megjelent album nevezhető.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Isznak és vezetnek: piás sofőrök a győri éjszakában

Vasárnap hajnalban egy rábapatonai 21 éves fiatalnál is felmerült, hogy ivott, aztán vezetett. Tovább olvasom