Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Földijüknek segítettek Felpécen

Pénzadománnyal, ruhacsomagokkal több olvasónk is jobbot nyújtott annak a bajba került családnak, akiknek háza szinte teljes egészében leégett.
Október 9-én lapunk számolt be arról a tűzesetről, amely a felpéci Lévay családot sújtotta. Házuk tetőszerkezetére akkor csupán néhány fekete, üszkös gerenda emlékeztetett, a család felső szinten tárolt téli ruhatára a tűz martalékává vált. Cikkünk nyomán több mint húsz, egymástól különálló felajánlás érkezett, a kisebb-nagyobb pénzadományokat, ruhaneműt tartalmazó csomagokat a felpéci polgármesteri hivatal munkatársai továbbították.

Reider Józsefné, a civil szervezet munkatársa elmondta, hívó szavukra azonnal igent mondott többek között a kajárpéci asszonykórus, Bodó Vera előadóművész, Jáger András színművész, Nagy Ágnes hegedűs, Németh Ferenc szaxofonművész, a kimlei harmonikások Sej Edit vezetésével, valamint a gyömörei Kék Csillag együttes Burdi István vezetésével.

– Természetesnek vettük, hogy segítünk – szögezte le az asszony. – Faluhely lévén ruhagyűjtést nem terveztünk, de úgy éreztük, valamit mégis tennünk kell. Személyesen is tájékozódtam, a szívem facsarodott a látványtól, úgy sajnáltam őket.

Dombi Alajosné alapítványi elnök elmondta, a gyűjtésnek és a jótékonysági rendezvénynek köszönhetően közel 100 ezer forintot juttattak el földijeiknek. A civil szervezet idei programjában várják azokat a tagokat, akik Felpéc kulturális és hagyományőrző kézműves-foglalkozásait segítik, és a programokban részt vesznek. Cél a régi mesterségek megismertetése és olyan ismeretterjesztő előadások meghallgatása, amelyek évről évre egyre sikeresebbek, népszerűbbek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Spóroljon egymilliót, ha lakást vásárol

Hamarosan lerakják a Városrét, Győr új városrészének alapkövét. Az ünnepélyes ceremónia alkalmából az Engel Group pályázatot írt ki, amely az Üzenj a következő évszázadnak címet viseli. A Kisalföld által is támogatott pályázat keretében olyan rövid írásokat vár a cég, amelyek tükrözik, hogyan is képzelik a győriek városuk jövőjét száz év múlva. Tovább olvasom