Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Fókuszban a lelki egészség

Győr - A fogyatékossággal élők nappali ellátásának terápiás módszereit, a családterápia lehetőségeit, a játék szerepét időskorban is számba vette az a kétnapos mentálhigiénés konferencia, amelyet a győri Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény és a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat szervezett.
Többéves hagyomány, hogy a segítőszakma képviselői egyfajta ötletbörzét szerveznek a hazai legkiválóbb szakemberek bevonásával. Az egyik legnagyobb érdeklődés idén is dr. Bagdy Emőke tanszékvezető egyetemi tanár előadását kísérte – a professzor a pszichoterápia és mentálhigiéné különbözőségét, illetve sajátos kapcsolatát vette nagyító alá.

– A mentálhigiéné a „Mitől maradsz egészséges?" kérdését boncolgatja sokszoros összefüggésben, míg a pszichoterápia a segítő kapcsolatok világához tartozik, annak nagy beavatkozási egysége – magyarázta a téma kiváló ismerője.

A konferencián elhangzott, a segítőszakmában dolgozók tevékenységére egyre nagyobb szükség van, hiszen hazánkban több mint 200 ezren élnek szinte kilátástalan szegénységben, s ez több, mint a megyeszékhely lakossága. Ez a tény is arra készteti a szociális szféra munkásait, hogy a legjobb szakemberek tapasztalatát, tudását felhasználva készüljenek napi munkájukra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenparkolók, szigorúbb ellenőrzés

Győr - Ötven új, ingyenes parkolót használhatnak – várhatóan már a karácsonyi ünnepek előtt… Tovább olvasom