Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Fogyasztóvédelem – Kiemelten kezelik a nyári idegenforgalmi szezont

˝Hétfőtől fokozott fogyasztóvédelmi ellenőrzésekre lehet számítani az ország vendéglátó-ipari egységeiben és a kereskedelemben.˝

– Hétfőtől fokozott fogyasztóvédelmi ellenőrzésekre lehet számítani az ország vendéglátó-ipari egységeiben és a kereskedelemben – jelentette be pénteken Sopronban Pőczéné Sáhó Márta, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Nyugat-dunántúli Regionális Felügyelőség Központi Szervezet vezetője. Kifejtette: a nyári szezonban évek óta kiemelt vizsgálatokat tartanak. Idei akciójuk során augusztus végéig ellenőrzik a legkülönfélébb vendéglátóhelyeken kiszolgált ételek, italok mennyiségét. A nagyobb tömegeket vonzó rendezvényekre – így például fesztiválokra, vásárokra, falunapokra, búcsúkra – is ellátogatnak, hogy ellássák fogyasztóvédelmi munkájukat. Megnézik, az árusok és a vendéglátóhelyek feltüntetik-e az árakat, jól számolnak-e, valamint adnak-e számlát a vásárlónak.

– Fontos, hogy a fogyasztók is tisztában legyenek jogaikkal, és ha észrevételük akad az igénybe vett szolgáltatással kapcsolatban, használják a Vásárlók könyvét. A bejegyzéseket is megnézzük, miként azt is, mi lett a sorsa a bejelentésnek – részletezte a fogyasztóvédelmi vezető. – A kereskedelemben többek között a napszemüvegek és a felfújható gyerekjátékok ellenőrzésére is fókuszálunk. Ez utóbbiaknál azt nézzük, van-e rajtuk magyar nyelvű figyelmeztető felirat, hogy milyen veszélyekkel járhat a használatuk. ˝Nem a büntetés a legfontosabb a munkánkban, hanem hogy megelőző, illetve visszatartó erőt képviseljünk˝ – zárta Pőczéné Sáhó Márta.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Papszentelés a győri bazilikában

Egy papot és két diakónust szentelt Pápai Lajos megyés püspök a bazilikában. A főpásztor… Tovább olvasom