Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

Finisben az új állatmenhely

Már tető alatt van az új győri állatotthon, s bár a munkások folyamatosan dolgoznak, a befejezés további adományokon múlik.
Tizenöt éve várnak a győri állatbarátok arra, hogy végre modern, korszerű állatmenhelye legyen Győrnek, s a befogadott, megmentett kutyákat ne ideiglenes helyen vagy családoknál kelljen elhelyezni. Nyáron az álom végre megvalósult: júniusban a Pápai úti szeméttelep mellett, a Komszol volt sporttelepe helyén megkezdődött az új állatotthon építése, amely mellé felsorakozott az egész város. A Komszol jelképes áron adta bérbe a területet, s annak kialakításában és fenntartásában is segít. Az önkormányzat tízmillió forintot adott az építkezésre, s a győri vállalkozók is megmozdultak: ki tárgyi adománnyal – gipszkartonnal, nyílászárókkal, építőanyaggal –, ki munkával szállt be, többek között az épület teljes, több százezer forintot „érő" festését is egy győri szakember vállalta.
Az épület már áll, s az elmúlt hetekben felkerült a tető is a negyven kennel fölé. A munkások folyamatosan dolgoznak, a befejezés azonban további adományokon múlik.

– Nagyon fontos lenne, hogy beszereljük az épület állandó, 10–12 fokos hőmérsékletét biztosító elektromos padlófűtést – erre elsősorban az étel-előkészítő helyiség, valamint a beteg és kölyköket nevelő kutyák elkülönítőjében van szükség –, s bár egy helyi vállalkozó felajánlotta, hogy elvégzi a szerelési munkákat, maga az anyag még hiányzik hozzá – mondja Jahoda Maja, az állatmenhelyet üzemeltető „Emberek az Állatokért" alapítvány kuratóriumának elnöke. A hideg beálltán kívül azért is fontos, hogy mielőbb elkezdhessék a munkákat, mert enélkül nem tudnak haladni a többi, például burkolási feladattal sem.

Jahoda Maja és kutyabarát társai, akik adományokból, társadalmi munkában tartják fenn közel tíz éve a szabadhegyi Török Ignác utcai kutyamenhelyet, kiszámolták, hogy ha minden győri csak húsz forintot adna a nemes célra, befejezhetnék az építkezést. Ezt nemcsak ők, hanem a szabadhegyi menhelyen élő nyolcvan kutya is nagyon várja, ők ideiglenes gazdáik reményei szerint tavasszal költözhetnek be az ország első, uniós szabványoknak megfelelő kutyamenhelyére.

– Bár nem láttuk előre, honnan fogjuk előteremteni az összes pénzt az építkezésre, nem várhattunk arra, hogy minden egyben legyen, hiszen akkor soha nem kezdődött volna el a munka.

Bíztunk benne, hogy az állatbarátok és a szerencse mellénk áll, s ez eddig be is igazolódott, hiszen az egyik segítség hozta magával a másikat – mondta Jahoda Maja, aki a befejezéshez a lakosság segítségét kéri.
Az alapítvány a városban számos ponton helyezett el gyűjtőperselyeket – többek között a Baross úti Kisalföld-pavilonban, az állatorvosi rendelőkben, a Virágpiacon és a Szent Imre út 67. szám alatt található állateledelboltban, valamint a Tihanyi úti Edison üzletben –, és szívesen látja a helyi vállalkozók, cégek segítő szándékú felajánlásait is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnap választás lesz Győrben

A győri helyi választási bizottság most vasárnapra írta ki a településrészi önkormányzati képviselők választását Bácsa, Gyirmót, Kismegyer, Likócs, Ménfőcsanak, Szentiván, Pinnyéd és Újváros városrészekben. Bácsán tízen, Gyirmóton öten, Kismegyeren heten, Likócson öten, Ménfőcsanakon nyolcan, Szentivánon tizenketten, Újvárosban tizenöten indulnak. Pinnyéden senki nem jelentkezett Tovább olvasom