Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Fidesz: ''A csarnokügy tipikus''

A Kisalföld cikke nyomán (Az egyetemi csarnok fél áron is üzlet – 2006. július 18-i szám) a győri közgyűlés fideszes frakcióvezetője és a gazdasági bizottság alelnöke tartott sajtótájékoztatót. Németh Zoltán és Szeles Szabolcs egy 2000-es tévéfelvétellel szembesítette Balogh József polgármestert, aki akkor még arról beszélt, hogy a leendő egyetemi csarnok több funkciónak megfelel, s ez majd segíti az üzemeltetést.
A közgyűlés legutóbbi ülésén (idén júliusban) viszont már arról döntöttek, hogy az üzemeltető bérleti díját több mint felére csökkentik, mert az Unihall kft. felélte tőkéjét, a csarnok pedig nem alkalmas arra, amire építették.

A két fideszes képviselő szerint az egyetemi csarnok csak egy azon önkormányzati beruházások között, amelyekről az átadás után kiderült, hogy mégsem tökéletesek. Ilyen az élményfürdő, a parkolóház, s a jobboldali politikusok szerint ilyen lehet akár a most átadandó Nádor aluljáró is, amelyre már eddig is plusz 100 millió forintot kellett költeni. Németh Zoltán és Szeles Szabolcs a felelősöket szeretné megneveztetni.
A két politikustól megkérdeztük, miért csak most, a közgyűlési döntés és a cikk után jelezték aggályaikat, hiszen most már öt évre eldőlt a bérleti díj sorsa. Erre azt válaszolták: „A gazdasági bizottság ülésén a javaslatot még a szocialista frakció delegáltjai sem támogatták. Legnagyobb meglepetésünkre aztán egyéni képviselői indítványként mégis bekerült a közgyűlés napirendi pontjai közé, s ott a szocialisták megszavazták az előterjesztést. Meglepetésként ért minket is a bérletidíj-csökkentés, így akkor nem tudtunk tenni semmit ellene. Most az a célunk, hogy a további hasonló eseteket elkerüljük."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fogszabályzó ''divatból'' is kötelező

Évente több száz rosszcsont fogacskát próbálnak a szakorvosok a fogszabályzóval a helyükre tenni. Tovább olvasom