Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 1°C Még több cikk.

Fesztiválok, falunapok, koncertek Győrtől Mosonmagyaróvárig - hétvégi programajánló

Összegyűjtöttük megyénk hétvégi programjait.

Győr és környéke


Győrkőcfesztivál

Több mint tíz helyszínen csaknem ezer program várja a gyermekeket a 11. Győrkőcfesztiválon július 6. és 8. között Győr belvárosában.

Egy csokorba foglaltunk minden információt az idei Győrkőcfesztiválról >>

Győr 7 csodája by night

07. 06., péntek
Dunakapu tér, Vaskakas díszkút, 19.30 óra

 Ismerkedjen a város csodáival, titkaival, történetével, legendáival egy kellemes esti sétán, idegenvezetővel. Nem a városnézés megszokott útvonalán haladunk! „Új utak, új élmények" várják!
A program részvételi díja felnőtteknek: 2500 Ft/fő; nyugdíjas, diák, gyerek 3–14 éves korig: 2000 Ft/fő.

Nagy idők, nagy emberek 
07. 07., szombat
Baross úti látogatóközpont, Tourinform, 19.30 óra

Történeteik nyomán kutatjuk a város rejtett értékeit. Mindehhez ismert vagy kevéssé ismert polgárok, művészek, uralkodók, hadvezérek, tanárok, szerzetesek élettörténeteinek izgalmas, érdekes fejezetei is kapcsolódnak. Részvételi díj: 2500 Ft/fő, diák, nyugdíjas, klubtag: 2000 Ft/fő. Bejelentkezés: idegenvezetes.gyor@gmail.com vagy telefonon: 30/294-9174.


Koncert
07. 07., szombat
Pannonhalmi főapátság, Gyógynövénykert, 19.30 óra
Palya Bea és zenekara. 

Palya Bea új lemezével folytatja az önmaga által teremtett hagyományt. Női dalszerzőként emberi témákról énekel, amelyek mindannyiunkat érintenek; nőket, férfiakat, embereket. A Gyógynövénykert különleges atmoszférájában egyedülálló zenei élményt ígér.

XIII. Tápszentmiklósi Nyári Fesztivál
07. 07–08., szombat-vasárnap

Remek hangulat, sztárvendégek, finom ételek, hideg sörök, rengeteg ingyenes gyerekprogram a megye egyik legnagyobb eseményén, 2 napon át!

07. 07., szombat
Fesztiválnagyszínpad
15 óra: Lagzi Lajcsi és zenekara.
16 óra: A Fáraó együttes „minikoncertje".
17 óra: Vastag Csaba.
19 óra: Republic-koncert.
22 óra: Majka & Curtis-koncert.
0 óra: Fáraó-utcabál.
07. 08., vasárnap
Fesztiválnagyszínpad
15 óra: Foky.
16 óra: Sláger Tibó.
17 óra: Korda György és Balázs Klári.
19 óra: Intim Torna Illegál.
21 óra: Neoton Família-koncert.

Mosonmagyaróvár és környéke

 
Majoroki fesztivál: új fellépők, gyermekprogramok Mosonmagyaróváron

A Majoroki Kör Egyesület július 7-én, szombaton reggel 8 órától rendezi meg a hagyományos Majoroki Fesztivált.

A városrész életének kiemelt, ünnepi rendezvényét idén is helyi és vendég előadók teszik látványossá és színessé. Ám a szervezők gondoltak a családokra is. A gyerekeket játszóház, sakkverseny, kézműves foglalkoztató és ügyességi játékok várják. A felnőttek pedig főzőversenyen mérhetik össze gasztronómiai tudásukat. A hagyományos ízek és az ínyencségek kínálatáról minden idelátogató meggyőződhet. Délben „Jó ebédhez szól a nóta" címmel szórakoztatja a közönséget Szabó Péter. Délután lehetőség lesz egészségügyi szűrésekre, vércukor, vérnyomás mérésre, tanácsadásra. A gyerekeket délután is játszóház várja. Bemutatkozik a HUNGAROCKY táncegyüttes, a Majoroki Nyugdíjas Klub fellépése után a NETZ PRODUKCIÓ vásári komédia előadása következik. Először lép fel a Majoroki Fesztiválon a HAMSA hastánc együttes és ezt követően, az előző évi nagy sikerre való tettel újra fellépnek a Mofém Fúvósok és a Baráti Dal-Szín-Ház együttes. Az est sztárvendége Bereczki Zoltán lesz. Az éjfélig tartó utcabálhoz a zenét MITYÓ szolgáltatja. A Városmajor utcában felállított nagy sátor biztonságos, kulturált környezetet nyújt a rendezvény vendégeinek. Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt kicsiktől a nagyokig.

Jótékonysági családi nap
07. 06., péntek
Szent István király út 85., 16–20 óra

Jótékonysági családi nap, melynek bevételét a Mosonmagyaróváron kialakított hospice-ház támogatására fordítják.

Programok:
16 órától várják a látogatókat. A helyszínen tombola váltható, melyet a rendezvény végén kisorsolnak. A tombolából befolyt összeget szintén a hospice-ház részére ajánlják fel. A kicsiknek lesz arcfestés, kreatív műhely, festés, rajzolás, a kicsit nagyobbaknak lehetőségük lesz Lego-mozaikot építeni, origamizni, társasozni, elektromos Lego vasúttal játszani, Star Wars-os rohamosztagossal találkozni.

A szülők megtekinthetik Preier Bálint 4000 km-es ázsiai kerékpártúrájának legemlékezetesebb momentumait egy mini fotókiállítás keretein belül. Kérdezhetnek is Bálinttól, aki részt vesz az eseményen.

Finta-Menyhárt Anna és Gondár Flóra fotósok 15 képet (A3-as és A4-es méretben) ajánlottak fel a gyűjtésre. A fotók témája a Szigetköz, illetve egyéb művészi jellegű alkotások. A képeket aukció formájában értékesítik, az induló ár jelképes (a nyomás és a keret költsége), a liciteket papíron tehetik meg az érdeklődők nevük és elérhetőségük megadásával. 18 órától a szülők is kikapcsolódhatnak a Hen House Band akusztikus koncertjére. A koncertet követően tartják a tombolasorsolást. 20 óra: A rendezvény zárása.

Aki nem tud részt venni a rendezvényen, de szívesen támogatná a hospice-házat, az minden szükséges információt megtalál a http://www.hospicesegitokez.hu/ oldalon.

Mosonszentmiklósi falunap

 
 

Darnózseli falunap

 

Rábaköz

Dupla Kávé a falunapon
Rábcakapi

Szombaton tartják a falunapot a kultúrháznál. A főzőcsapatok hét órától készülnek fel a főzésre. A labdarúgó-mérkőzések a sportpályán nyolctól kezdődnek. Délben a köszöntő, majd a labdarúgó-bajnokság eredményhirdetése, s az ebéd következik. Kettőtől lép fel a Szanyi Bokréta néptáncegyüttes, háromtól a Dupla Kávé és Köteles Cindy szórakoztatja a nagyérdeműt. Négytől lesz a Szín Ház operett-előadás, öttől a Hobby Band, hattól pedig tombolasorsolás. A hét órakor kezdődő bálban Dömötör Attila zenél. Napközben változatos kísérőprogramokkal várják az érdeklődőket.

Káposzta Fesztivál nyolcadszor 
Bágyogszovát

A bágyogszováti Káposzta Fesztivál a Rábaközben is népszerű rendezvénnyé nőtte ki magát, s nemcsak a környékről, de a környező megyékből is sokan látogatják. Most szombaton nyolcadik alkalommal rendezik meg a művelődési ház udvarán. A színvonal pedig mind a fellépők, mind pedig az elkészített ételek tekintetében idén is magas lesz. Több száz rétes, ízletes ételek, savanyúság kerül ilyenkor az asztalra, s a töltött káposztából sem tudnak annyi adagot készíteni, ami ne fogyna el pillanatok alatt. 

A rendezvény nyolc órától főzőversennyel indul öt csapattal, majd lövészversennyel folytatódik kilenc órától. Tizenegytől óriásbábok kápráztatják el a nagyérdeműt, majd ezzel párhuzamosan kezdetét veszi a Bősárkány–Bágyogszovát önkormányzati képviselőinek labdarúgó-mérkőzése. Déltől izgalmas kötélhúzó verseny lesz, ahol a kötél egyik végét a bágyogiak, a másikat a szovátiak húzzák. Az ebéd egy órától várható, majd a polgármesteri köszöntőt követően Simon Elemér szolgáltatja az örökzöld dallamokat.

Kettőtől a helyi iskolások néptáncbemutatója, fél háromtól a Téti Fúvószenekar, öttől a csornai Pántlika néptáncegyüttes szórakoztatja a nagyérdeműt. Négy órától Maksa Zoltán, majd a Starlight Dance, fél hattól Peter Sramek áll a színpadra. A tombolasorsolás végeztével nyolctól Ámokfutók élő koncerttel várják az érdeklődőket, kilenctől pedig Mentee Zsolt DJ pörgeti a lemezeket. Tíztől újabb élő koncert a Kelemen Kabátban előadásában, majd hajnalig tartó bál veszi kezdetét az Acustic 69 zenekarral.

Zenepaviloni esték
07. 06., péntek
Csorna, Zenepavilon, 20 óra 

Péntek esti muzsika a csornai Zenepavilonban. Öt héten keresztül a hétvégeken könnyű nyáresti koncertekre várják az érdeklődőket. Esőhelyszín a Városi Művelődési Központ. Az esti műsorokon különböző zenei irányzatokat képviselő együttesek muzsikálnak majd. Ezen a héten a Tárkány Művek (ethnojazz, acoustic folk) zenél a programra látogatóknak. A részvétel díjtalan.

Csornai Levendula Nap

 

Új Forrás koncert

 


Sopron és környéke


A sevillai borbély
07. 06–07., péntek-szombat
Fertőrákosi Barlangszínház, 20 óra

Rossini: A sevillai borbély. Vígopera – a Co-Opera és a Győri Nemzeti Színház koprodukciója. Közreműködik: a Győri Nemzeti Színház férfikara és zenekara. Vezényel: Pietro Borgonovo.

Rossini A sevillai borbély című, 1816-ban komponált műve a vígopera műfajának legismertebb, legtöbbet játszott darabja. Beaumarchais vígjátéki trilógiát épített Figaro, a furfangos borbély, Almaviva gróf és Susanna, a gróf szerelme, későbbi felesége személye köré. A kiváló vígjátéki karakterek és a mulatságos helyzeteket teremtő cselekmény Beaumarchais színpadi tehetségét, a szellemes, energikus – egyébként mindössze két-három hét alatt komponált – muzsika Rossini zsenialitását dicséri. 

I. helyár: 7500 Ft, II. helyár: 6000 Ft.

Hidegségi Stangli Fesztivál 
07. 07., szombat
Faluközpont

A színes kulturális műsorok és jóízű ételek mellett mindenki megkóstolhatja a helyiek által készített sós stanglit. Mind a gyerekeknek, mind a felnőtteknek kínál szórakoztató programokat az esemény. Az este bállal végződik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt egy kisteherautó Rábapatonán

A Rákóczi utcában lángolt a teherautó csütörtök délután. Tovább olvasom