Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Fesztivál a múzeumnegyed szívében

Győr - A Városi Művészeti Múzeum szervezésében idén is megnyílik a Művészetek Utcája. Zenés, képzőművészeti, színházi programok közül válogathatnak az érdeklődők vasárnap a belvárosi múzeumnegyedben.
Három éve – a Mediawave-hez kapcsolódva – szervezi meg a Városi Művészeti Múzeum a Művészetek Utcáját. A hangulatos és látványos rendezvény célja, hogy lehetőséget teremtsen a művészek, egyetemi és főiskolai hallgatók, fiatal és amatőr alkotók, előadók bemutatkozására, illetve a közönségnek a velük való kötetlen találkozásra.

A belvárosi múzeumnegyedben a vasárnapi szabadtéri programokat két konferencia előzi meg. Egy tudományos-művészeti szimpózium a „Végtelen szalag" című kiállításhoz kapcsolódóan az egykori zsinagógában, illetve „Műhelyek, módszerek" címmel egy múzeumpedagógiai tanácskozás a művészeti múzeumban.

Az igazi utcai attrakció április 27-én délelőtt 10 órától a Király utcában várja az érdeklődőket. Többek között a PannonBrass rézfúvósegyüttes térzenéjét hallgathatják, latin, japán és amerikai dobmuzsikát a Liszt-zeneiskola ütőscsoportjának előadásában, népszerű melódiákat a Széchenyi-egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézete Vonósnégyes együttesének és a 4 Slides Harsona Quartettjének tolmácsolásában. Több program szól a gyerekeknek. Így a Napóleon-ház előtti téren sziluettet rajzolhatnak, etűdjátékokat festhetnek, és rajzolhatnak papíralapú zászlóra, térbeli tárgyakat nemezelhetnek vagy lufiszobrokat készíthetnek, történelmi kifestőjátékban vehetnek részt. Színház is „költözik" a Művészetek Utcájába. Többek között a „Kakasviadal" című bábjátékot, „A leány és a halál" című balladafeldolgozást és az „Egy perc Örkénnyel" című, élő zenével gazdagított előadást láthatja a közönség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

David Murray Kajárpécen: Muzsika, film, szabadság

Mediawave - Bár a Mediawave hivatalos megnyitóját szombaton este tartják a győri zsinagógában, a… Tovább olvasom