Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Fény is lett az út mellé

A tenni akarás és az összefogás erejét a közelmúltban elkészült murvás út elkészültével már bizonyították a cigánytelepen élők. Az út mellé most a közvilágítást is kiépítették.

A megyei önkormányzat, Győrság, a helyi kisebbségi önkormányzat és a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület példás együttműködéséről, melynek köszönhetően elkészült a győrsági cigánytelepet a faluval összekötő bekötőút már írtunk. Igény merült fel a közvilágítás kiépítésére, s most ez is elkészült. A költségekhez a győrsági kisebbségi önkormányzat, az egyesület és a falu önkormányzata is hozzájárult.

Orsós Sándor, a cigány kisebbségi önkormányzat elnöke elmondta, a telepen élő családok mindegyike támogatta a kezdeményezést, bár az év végén a szűkös anyagiak miatt ezért nem tud a kisebbségi önkormányzat élelmiszercsomagot összeállítani a rászoruló cigány családoknak. A világítás azonban nagyon kellett, hisz sötétedik, mire az óvodásokkal, kisiskolásokkal a szülők hazajutnak.


 
Csomag a családoknak

A Segítőház Alapítvány évek óta jó kapcsolatot ápol a majorban élőkkel, így támogatóinak köszönhetően idén is gondol a győrsági családokra élelmiszercsomagokkal, a gyerekekre pedig játékkal is.


Olvasóink írták

  • 2. kovjo 2009. november 20. 15:27
    „Itt Győrben nem tudna ez az egyesület rendet rakni? Mert gond az van a cigányokkalk, de a győri cigány önkormányzatról hallani sem lehet.”
  • 1. kovjo 2009. november 20. 15:18
    „Na ezek legalább tesznek is a megsegítésükért, gratula. Több ilyen jó példa kellene.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befűtöttek biomasszával

Öt hónap rekordidő alatt készült el a pannonhalmi arborétum szomszédságában az a biomasszaközpont,… Tovább olvasom