Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 5°C Még több cikk.

Felújították a hősök emlékművét a győri köztemetőben - fotó

Felújították a hősök emlékművét a győri köztemetőben - fotó
Megújult a Nádorvárosi Köztemetőben Deim Pál alkotása, az I. és II. világháborús, valamint az 1956-os áldozatoknak emléket állító "Hősi halottak" emlékmű.
A köztudatban Észak-Dél emlékműként közismert, 1991-ben átadott mészkő alkotás felületén az idők során különböző rétegek és bevonatok képződtek. A lerakódásokat fizikai és kémiai eljárásokkal távolították el a szakemberek. A takarítást követően a Nádorvárosi Köztemető egyik fő helyén található, a négy égtáj kövei által közrefogott kompozíció mészkő elemeit speciális impregnáló anyaggal kezelték, így konzerválták a térplasztika eredeti állapotát, megkönnyítve ezzel a későbbi gondozást. A beruházás keretében az emlékmű környezetében lévő zöldterület is megújult - közölte a Győr-Szol.

Győr legnagyobb, mintegy 25 hektár nagyságú és legrégebbi, 1912-ben megnyitott Nádorvárosi Köztemetőjében folyamatosak a fejlesztések. Az elmúlt években megújult többek között a régi ravatalozó és az épület előtti dísztér. Ugyanitt a közvilágítás már energiatakarékos LED fényforrások biztosítják, megvalósult a csapadékvíz elvezető rendszer kialakítása, újjáépítették kerítés egy részét és térkővel burkolták a főbejárat előtti virágpiacot, ahová a közelmúltban nagy felületű napvitorlákat is felszereltek. A Nádorvárosi mellett a többi győri köztemetőben is rendszeresek a felújítások.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tina Turner bőrébe bújik Freddie - a győri énekes is átalakul a Sztárban Sztár színpadán

Tina Turner bőrébe bújik Freddie - a győri énekes is átalakul a Sztárban Sztár színpadán
Vasárnap kezdődik az ország legnagyobb házibulija a TV2-n. A nagyszabású show-műsorban Fehérvári Gábor Alfréd is szerepel. Tovább olvasom