Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Feltörték a győri kórház honlapját - A betegadatokhoz nem juthattak a hackerek

A tunéziai Kalachnikov team nevű csoport szerda este feltörte a győri Petz-kórház honlapját. Az intézmény megvizsgálta a történteket, ismét biztonságos az oldal.
A kórház természetesen megvizsgálta a történteket, erről dr. Skaliczky Zoltán főigazgató-helyettes számolt be a kisalfold.hu-nak. Mint kiderült, a győri kórház honlapját is egy általános, világszerte használt programkészítő csomaggal készítették. Ennek a csomagnak a típushibája, hogy a kódja a hackerek számára könnyen megismerhető, így aki tudja a számsort, bármely, hasonló programcsomagot használó oldalra bejut. Ezt a hibát már kijavították, a kórház is letöltötte a frissített verziót (valószínűleg ez volt a karbantartás), így mostantól ismét biztonságos az oldal. 
  
Skaliczky doktor leszögezte azt is, ami valamennyiünk fejében megfordult: a betegadatok egy másik rendszerben vannak, amelyet nagyon komoly „tűzfal" véd, tehát oda nem juthattak, nem juthatnak be a hackerek. A külső oldalt (petz.gyor.hu)  érintő hackertámadást az intézmény a helyén kezeli, feljelentéssel nem éltek.
 

Előzmények:

Szerda este ez a felület fogadta azokat, akik a győri kórház honlapját akarták megnézni:

A muszlimok nem terroristák - írta a tunéziai Kalachnikov Team. Mindehhez ˝magyarázatként˝ hozzáfűzték például azt, hogy ˝amikor Amerika  1 millió ember életét veszi el Irakban az olaj miatt˝ az nem terrorizmus, ahogy azt sem minősítették annak, amikor ˝szerb bűnözők muszlim nőket erőszakoltak Koszovóban˝.  
 
Olvasónk jelzése szerint este tizenegy óra körül helyreállították a kórház oldalát.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaly 17 családot lakoltattak ki Győrben

Tavaly 17 családot lakoltattak ki Győrben
Ha az önkormányzati tulajdonú győri bérlakásokban élők elmaradnak a lakbérrel, 60 napjuk van a tartozás rendezésére. A "második eséllyel" a bérlők több mint fele él. Tovább olvasom