Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Felszentelik a megújult pannonhalmi Szent Márton Bazilikát

A John Pawson angol építész tervei alapján végzett felújítás során megújultak a bazilika gépészeti elemei, új padozatot, bútorzatot, világítási- és hangosítási rendszert, valamint új oltárt, ambót és keresztkutat kapott a templom.

Befejezéséhez közeledik a pannonhalmi Bazilika felújítása. A John Pawson angol építész tervei alapján végzett felújítás során megújultak a bazilika gépészeti elemei, új padozatot, bútorzatot, világítási- és hangosítási rendszert, valamint új oltárt, ambót és keresztkutat kapott a templom.

Restaurátori munkával letisztították a kő- és falfelületeket, valamint a mennyezetfreskókat.
A Bazilika felszentelésére 2012. augusztus 27-én, hétfőn 16.00 órakor kerül sor. Az alábbiakban a bencés szerzetesközösség meghívóját olvashatják.

Közel egy évig tartó kivitelezési munkálatok után a pannonhalmi Bazilika felújítása a végéhez közeledik. Az ülőhelyek korlátozott száma miatt a templomszentelés liturgiáján a Bazilikában csak a névre szólóan meghívott vendégek tudnak részt venni.

Ugyanakkor szeretnék, ha mindazok, akik Pannonhalmával kapcsolatban állnak, osztoznának ebben a kiemelkedő ünnepben.

Szeretettel várnak tehát minden érdeklődőt 2012. augusztus 27-én, hétfőn 16.00 órára a Bazilika előtti térre, ahol kivetítő segítségével bekapcsolódhatnak a felszentelési liturgiába. A felszentelés után lehetőség nyílik a felújított Bazilika megtekintésére.

A vendégek a Főapátság várkörről nyíló bejáratán tudják megközelíteni a torony előtti teret 15.45-ig. Eső esetén a kivetítőt a tornateremben állítják fel. Az autókat a kertészet mellett található parkolóban tudják biztonságosan elhelyezni.

Kérjük az Urat, hogy felújított Bazilikánkban felhangzó Igéje találjon visszhangra mindannyiunk szívében, s egykor vezessen el bennünket mennyei házába is.


Várszegi Asztrik főapát és a pannonhalmi bencés szerzetesközösség


A bazilikában végzett munkálatokról ide kattintva olvashatnak bővebben!
 


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emberek egy kishattyúért Győrben

Erőtlenül, a fejét lehajtva a part közelében gubbasztó kishattyút emeltek ki este a Zöld utca… Tovább olvasom