Kisalföld logö

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Felmondhatják a strand szerződését

Felmondják az üzemeltető kft. szerződését, ha ellene csődeljárást kezdeményeznek.

A győri közgyűlés arra hatalmazta fel a polgármestert, hogy mondja fel a termált és a strandot üzemeltető kft. bérleti szerződését, ha ellene csődeljárást vagy felszámolást kezdeményeznek a hitelezők.
A fürdőügy hullámai a győri közgyűlésig is elértek. Gergely Zoltán önkormányzati képviselő (MSZP) írásbeli kérdést intézett Balogh József polgármesterhez amiatt, mert a strandot az üzemeltető Rába Quelle Kft. a májusi kánikulában sem nyitotta meg. Felhívta a figyelmet arra, hogy a bérleti szerződésben május 1-jei kezdést kötöttek ki. A polgármester válaszában arról tájékoztatott: felszólította a céget a működtetésre, Eredics Imre alpolgármestert pedig egyeztetés megszervezésére kérte. Mellékelte a kft. levelét is. Ebben egyebek mellett az szerepelt: „A tavalyi nyár után rádöbbentünk arra, hogy az idényfürdőben balkáni állapotok uralkodnak, szinte semmi sem felel meg a kor követelményeinek, a hatóság előírásainak. A Pannon-Víz rt. által leírt több tízmilliós felújításoknak nyoma sincs", s emiatt a céget eddig 15 millió forintos kár érte. A levélben szó esik arról, hogy május 1-jén értelmetlen megnyitni a strandot. Gergely Zoltán a polgármester válaszát elfogadta, de a Rába Quelle Kft. levelének arroganciáját visszautasította. Eredics Imre megerősítette: a város támogatást ad a szabványoknak megfelelő vízforgató berendezés beépítéséhez.

A közgyűlés zárt ülésen tárgyalt a Rába Quelle Kft. tavalyi mérlegéről. A képviselők felhatalmazták a polgármestert a bérleti szerződés felmondására, amennyiben fizetőképtelenség miatt a hitelezők csődeljárást, illetve felszámolást kezdeményeznek. A Kisalföld úgy tudja, az adatokból az derült ki, hogy a társaság eladósodott, és 2004 végére elvesztette saját tőkéjét.

A közgyűlés változtatási tilalmat rendelt el december 31-ig a győri vízfelületekre, a Mosoni-Duna 14-es főúttól keletre lévő szakaszának kivételével. Kozmon Kinga megbízott főépítész indokként azt hozta fel: az utóbbi időben egyre több helyen kérnek építési engedélyt vízi állásokra, úszóműállásokra és úszóműves kikötőhelyekre. Ahol nem a város a tulajdonos, ott a rendezési terv elfogadásáig a tilalom elrendelése nélkül semmilyen eszköze nincs az önkormányzatnak a nemkívánatos elhelyezések elutasítására.

A testület elfogadta a parkolási rendelet módosítását, amelyet a két belvárosi képviselő, Gergely Zoltán és Somogyi Tivadar (Fidesz–MKDSZ–MDF frakció), valamint Németh Zoltán, a jobboldali frakció vezetője javasolt. Az indítványok a tavalyi szigorítás enyhítését célozták, mert az utóbbi időben a parkolóhiányos városrészekben leálltak a fejlesztések.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Harmónia nevében

Cikkünk elolvasása után a Harmónia kht.… Tovább olvasom