Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Fellélegezhet a horgászfalu

Tavaly még kilátástalannak tűnt gyirmóti horgászfalu helyzete a békalencse miatt.
Az elmúlt évben nem lehetett pecázni a Holt-Marcal gyirmóti horgászfalunál lévő szakaszán, mert azt zöld szőnyegként belepte a békalencse. A vízparti telkek, víkendházak tulajdonosait az algásodó víz szaga zavarta. A Magyar Vagon- és Gépgyár Horgászegyesület tagjait az mérgesítette, hogy hiába fizették be az éves, csaknem 14 ezer forintos tagdíjat. A problémáról többször is írt a Kisalföld. Legutóbb A békalencse miatt nincs béke (Kisalföld, 2004. szeptember 29.) című cikkünkben arról számoltunk be, hogy emiatt vezetőváltó hangulat alakult ki a horgászegyesületben.

Azóta viszont a békalencse szinte teljesen eltűnt a vízről. Szalai Ferenc, az egyesület fegyelmi bizottságának tagja lapunknak elmondta: tavasszal a tagok leváltották a régi vezetőséget, az új pedig azonnal társadalmi munkát hirdetett; nem várt a hatóságokra, a folyószakasz tulajdonosaira, megszervezte a békalencse összegyűjtését. A tavalyi próbálkozásokkal ellentétben ezúttal sikerült is elegendő önkéntest „rámozdítani" a feladatra. Ez elsősorban Kemecsei Lajos egyesületi titkárnak köszönhető. Csaknem kétszáz horgász vett részt a takarítóakcióban. Ki mivel tudta, hálóval, szűrővel, csónakból merte le a víz tetejéről a békalencsét.

A Holt-Marcal vize és élővilága fellélegezhetett, a horgászfalu újraéledt. A vízügy segítsége, a gyakori vízcsere is hasznos segítségnek bizonyult. Idén már lehet horgászni az említett szakaszon is. Az ügyesebbek pontyot, harcsát, amurt fogtak, de az apró halaktól a rablóhalakig szinte minden megtalálható a folyóban. Az ingatlantulajdonosok is megnyugodhattak, most megint sokan járnak, főleg hétvégente víkendházaikba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Senki földje a belvárosban?

Több mint egy éve törmelék, gaz és szemét borítja a győri belváros szívében lévő Batthyány tér egyik, már lebontásra ítélt házának maradványait. A győri polgármesteri hivatal vagyongazdálkodási irodájától tegnap azt a tájékoztatást kaptuk, ha a terület a városé, akkor annak rendben tartásáról a Komszol gondoskodna, ha magántulajdon, akkor ez a feladat a gazdára hárul. Tovább olvasom