Kisalföld logö

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 3°C | 10°C Még több cikk.

Ezért állították meg az autósokat, bicikliseket a rendőrök Győrben - fotók, videó

Tart a ˝Látni és látszani˝ kampány, Győr mellet Mosonmagyaróváron is akcióztak a rendőrök. A megállított sofőröknek és bicajosoknak ajándék is járt.
 A Győr-Moson-Sopron Megyei Baleset-megelőzési Bizottság munkatársai péntek délután Győr, majd az esti órákban Mosonmagyaróvár belterületén baleset-megelőzési célú gépjármű-ellenőrzést tartottak, a „Látni és látszani" kampány részeként.

A megállított autók esetében vizsgálták a járművek világítóberendezéseinek, az ablaktörlő lapátjainak állapotát, illetve azok megfelelő működését és a téli gumik meglétét is. A kerékpárosok esetében szintén a kétkerekű világító berendezéseinek meglétét ellenőrizték, valamint a kerekezők figyelmébe ajánlották a láthatósági mellény viselésének fontosságát.
Látni és látszani - Autósokat, bicikliseket ellenőriztek a rendőrök Győrben. Fotók: Cseh Róbert
Az akció során a gépkocsivezetőket jégkaparóval, autós mobiltelefon-tartóval, a bicikliseket pedig kerékpár-lámpákkal, fényvisszaverő eszközökkel, láthatósági mellényekkel ajándékozták meg az intézkedő rendőrök.
A kampány során kiemelt szerepet kap a szélvédők megfelelő állapotának ellenőrzése is.

A győri helyszínen a Saint-Gobain Construction Product Hungary Kft. jóvoltából lehetőség nyílt a szélvédők kisebb sérüléseinek díjmentes javítására.
Idén 2018. december 7-ig tart az országos akció, melynek keretében a járművezetők térítésmentesen megvizsgáltathatják a járművük láthatóságáért felelős alkatrészeit a kampányhoz csatlakozott szervizekben. A regisztrált optikákat felkeresve pedig díjmentes látásellenőrzésre és hasznos tanácsokra számíthatnak. Elérhetőségeik a www.latnieslatszani.hu oldalon megtalálhatóak.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrségen jelentkezett az elkóborolt kutya Győrben - fotók

Rendőrségen jelentkezett az elkóborolt kutya Győrben - fotók
A gazdátlan kutya besétált a győri kapitányság udvarára. Három járőrrel találkozott, akik segítettek… Tovább olvasom