Kisalföld logö

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Év Orvosa-díj: újabb három megyei doktorra szavazhatunk

Győri édesanya Fekete doktornak köszönheti kisfiát, a fertőszentmiklósi doktornénit "második nagymamájának" tartja egy anyuka, míg Ágh főorvos szilánkos felkartörés követően nem csak megműtötte páciensét. Három doktor, három megyei eset.
Mint arról portálunk január közepén beszámolt, a győri Dr. Ádám Ilonát és a mosonmagyaróvári Dr. Wellner Istvánt jelölték betegeik a legjobbak közé az idei Év Orvosa pályázaton.

Az elmúlt közel egy hónap során újabb három megyei orvos nevével bővült a lista.

Munkahelyi szilánkos felkartörés után kedvesen biztatta betegét a győri baleseti sebész, s még humora is van 

Dr. Ágh László főorvost, a Petz-kórház baleseti sebészét munkahelyi balesetet szenvedett betege jelölte a kitüntető címre.

"Munkahelyi baleset következtében spirális, szilánkos felkartörést szenvedtem. Körülbelül 20 óra szenvedés után kerültem műtőbe, majd a műtét után pár órával próbálkoztam a hűtőig eljutni egy kis ásványvízért. Egy szigorú tekintetű, de kedves hangú orvos érdeklődött arról, hogy miért nem fekszem és kérek nővéri segítséget.

Ágh László főorvos volt, mint megtudtam: az én operáló orvosom. Hosszú rehabilitációm és egy helyreállító műtét ideje alatt volt szerencsém megismerni benne a nagy tudású, segítőkész orvost és a fanyar humorú embert!" - írta a szilánkos felkartörést szenvedett, volt páciens.

"Neki köszönhetem a kisfiam"

Dr. Fekete László szakorvost, a Petz-kórház nőgyógyászát tömören azért tartja az Év Orvosának volt betege, mert "neki köszönheti a kisfiát".

"Az én történetem egyszerre szomorú és boldog véget érő, szinte meseszerű. Egy családban a legnagyobb tragédia az, ha a szülő temeti el gyermekét. Sajnos, velünk is ez történt. Koraszülött gyermekem angyalka lett, keresve megannyi vigaszt és választ, próbáltunk beletörődni az elviselhetetlenbe.

Nagy gyászunk közepette a gyermekünk utáni vágy hajtott minket előbbre és előbbre. Két egészséges nagyobb gyermekem és magunk miatt is úgy döntött a család, megpróbálunk felállni és újra elölről kezdeni, újabb kis élettel a szívem alatt. Még mielőtt ebbe belevágtam, eldöntöttem: csak olyan kórházban fogok szülni, ahol van gyermekintenzív a korababáknak is. Ekkor esett a választás Győrre" - közölte az anyuka, aki sokat köszönhet Fekete doktornak.

"Fekete László volt, aki olyan gyógyszerekkel látott el, amiről szinte senki sem hallott, azzal is segítve, hogy a koraszülésnek icike-picike esélyt se adjunk, a kellő figyelmet, amit ránk szentelt, és a megannyi aggódó e-mail-emre választ adva, nem sajnálta tőlünk az időt, sem az energiáját. Nincsen még egy ilyen orvos, aki megadná az összes elérhetőségét, legyen szó akár munkahelyi, akár privát számáról legyen is szó" - zárta szavait a háromgyermekes édesanya.

Fertőszentmiklósi doktornéni, akit "második nagymamájának" tart az anyuka 

A fertőszentmiklósi Dr. Istvánffy Miklósné Dr. Horváth Katalin házi gyermekorvost "második nagymamájának" nevezte jelölő betege.

"Mintha csak a nagymamám volna! És ezt a lehető legmelegebb szívvel állíthatom róla, és csakis szeretetből. Doktornő idős kora ellenére is három falunak is kedves Doktor nénije. (...)

Olyan apróságokra is figyelt, hogy amikor korababámat hazahoztuk és másnap reggel jött megnézni, hogy a kocsi hideg kormánya ne hűtse le a kezét, meleg kézzel nyúlhasson gyermekemhez, kesztyűt húzva jött el hozzánk. (...)

Doktor néni nemcsak a munkaideje alatt doktor néni, hanem hétvégén, saját otthonában is, ha erre lenne szükség. Mivel közel lakik a munkahelyéhez és imádja a gyerekeket, valamint gyógyítani, még arra is képes, hogy munkaidő után vagy hétvégén is a kisbetegek szolgálatára álljon" - írta az idős doktornőt tisztelő anyuka.Pár napig még nevezhetik kedvenc orvosukat!

A szervezők az Év Orvosa pályázatra továbbra is várják a betegek megható emberi történeteit február 19-ig, vagyis a kisalfold.hu Olvasói is nevezhetik még pár napig kedvenc orvosukat.

A jelöltállítás után az internetes szavazás március 16-án 22 óráig tart, míg a kitüntető címeket március 21-én adják át.

Az Év Orvosa pályázat Facebook-oldalát ide kattintva tekinthetik meg!
  


Nyitóképünk illusztráció!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választások 2014 - Minden településen információs szolgálat

Sok a változás, ajánlatos tájékozódni választópolgárnak, jelölteknek és jelölő szervezeteknek… Tovább olvasom