Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Esélyegyenlőségi terv a munkahelyeken

Győr - A munkahelyi esélyegyenlőség elősegítése érdekében szervezett képzéssorozatot a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ).
Győr - A munkahelyi esélyegyenlőség elősegítése érdekében szervezett képzéssorozatot a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ), hogy segítséget nyújtson a különböző cégeknél működő munkavállalói érdekképviseleteknek, szakszervezeti csoportoknak.

A rendezvénysorozat második állomásán, Győrben több mint ötvenen, főként a nyugat-dunántúli régióból érkező szakszervezeti tisztségviselők vettek részt a felkészítésen. A törvényi előírások, szabályozások értelmezését, a jogorvoslati lehetőségeket és a munkahelyi esélyegyenlőségi terv készítésének menetét, fortélyait ismerték meg a téma szakértőinek – dr. Gyulavári Tamás, valamint Rózsáné dr. Lupkovics Mariann – közreműködésével.

Az érdekvédők álláspontja szerint az egyenlő bánásmód tekintetében a munkahelyeken is bőven van még mit rendezni. Tudják, hogy nem is várható hirtelen változás, de minél több törvényi lehetőséget igyekeznek kihasználni és ennek egyik lépése lehet a munkahelyi esélyegyenlőségi terv, amit a munkaadó és a helyi szakszervezet által kötött, rendszerint pluszjuttatásokat garantáló kollektív szerződéshez lehet csatolni mellékletként.

Ugyan egyelőre a többnyire nőket, fiatalokat, sokgyerekeseket, negyven felettieket hátrányosan érintő, az egyenlő bánásmód elvét megsértő problémákat az érintettek gyakran „lenyelik", nem árt tudni, hogy elérhető a sérelem orvoslása és erre egyre több a példa.

Információval a témáról Potyondi Antal, az MSZOSZ képviselet-vezetője szolgál a 96/512-720-as telefonszámon.

Olvasóink írták

 • 3. kalanagy 2007. november 13. 14:44
  „Hát sajnos a múlt rendszerben is volt ilyen. Előbb megkérdezték mennyi gyerek van, betegesek e?
  Van aki tud értük menni vagy vigyázni rá? Itt kérem megbizható emberekre van szükség volt néha a válasz, ha volt. Csak elfelejtették azt , hogy nekik is van családjuk, gyerekük. Nem változott itt semmi ezen a téren. Még rosszabb lett,- de a gyerek az kevés - monják. Mire szüljenek a visszautasításra, megalázásra?”
 • 2. Cseter János 2007. november 13. 09:45
  „Mivel a hozzászólásainkkal a kóbor kutya sem törődi így a közröhely számára nyugodtan leirhatom azt az eseményt ami a lányommal történt meg! A győri önkormányzati cég "Igazgatója" levele alpján " nem áll módjában" azt a szülési szab-ról visszatérő kismamát alkalmazni úgy, hogy a gyermekeit a munkakezdés előtt el tudja vinni az ovodába és a munkavégzés után el tudjon értük menni az ovoda nyitvatartási idején belül! Nos ez az igazgató vagy nemmért a munkaszervezéshez vagy inkább a nyugdijas hölgyeket veszi előnybe, mert azokkal nincs ilyen "gyermek-macera" ! A javadalmazását így-is úgy is megkapja! Még, hogy esélyegyenlőség! Ha-haha! itt a nemtörődömség és a felelőtlenség a menő és szívlelendő!”
 • 1. Cseter János 2007. november 13. 08:55
  „Szakszervezet "Oh"! "Munkahelyi esélyegyenlőség? Üres duma! Ugyan is addig felesleges beszélni is róla míg az "aranygyűrüs elvtársak és utódai dirigálnak ebben az országban! Még, hogy kollegtív szerződés! Amit a cégek vezetése sosem fog betartani! Hisz nem véletlenűl vannak a Jognak Hiénái! A dolgozók ezekkel szemben labdába sem rúghat! A bíróságokat is orruknál fogva vezetik! Hisz Ők nem elégségessel bugdácsoltak át a jogi diploma megszerzésénél! A szakszervezet a Munkatörvénykönyv boritóját sem ismeri a legtöbb esetben és képtelenek a dolgozók érdekét képviselni ma sem, és sosem fogják, hisz a Jog Asztalához nem is engedik őket sem, ha nem dr.-ok!
  Ahhoz valódi rendszerváltás kell nem egy banánköztársasági forma!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenötmillió a szaunakertre

Győr - Mától további élményeket kínál a győri Rába Quelle élményfürdő. Tizenötmillió forintért… Tovább olvasom