Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Érzelmekkel az alkohol- és drogfüggőség ellen

Ernst Servais, Belgiumban élő neves szakember a függőség megelőzéséről harminc pedagógusnak és védőnőnek tartott továbbképzést Győrött.
Az alkohol és a dohányzás mellett az illegális drogok fogyasztása is mind több problémát okoz a családoknak és a társadalomnak. Ernst Servais több mint két évtizede dolgozta ki a függőségek megelőzésének módszereit. A belgiumi szakember ezúttal a megyei ÁNTSZ meghívására látogatott el Győrbe.

A függőségterapeuta továbbképző tréningjein pedagógusok, illetve a megelőzés területén dolgozó munkatársak vettek részt. Ernst Servais programjának célja az, hogy a jelenlévők képesek legyenek saját érzelmeik és azok hatásainak felismerésére, megnevezésére és elfogadására. Arra, hogy mások érzelmeivel tudjanak bánni, fel tudják ismerni, hogy a pillanatnyi érzelmek milyen más érzelmekkel függhetnek össze.

Tudjanak konfliktusokat kezelni nyertesek és vesztesek nélkül, és képesek legyenek az empátiára. Ernst Servais hangsúlyozta: fontos megtanítani a fiatalokat az önbecsülés, az önbizalom és a nemet tudni mondás képességére. A Belgiumban élő szakember módszeréről könyvet is írt „Mielőtt túl késő lenne" címmel, amit hét nyelvre – köztük magyarra is – lefordítottak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teljes körű, gyorsított ügyintézés

A Belügyminisztérium tervei szerint jövőre az ország összes okmányirodájában bevezetik az… Tovább olvasom