Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

Emléktúrán jártak az Isonzó völgyében

Győr - Húsz éve indult először emléktúra Győrből az első világháború legvéresebb csatáinak egyik színhelyére, az Isonzó völgyébe, majd Doberdóra. A legutóbbin Ottófi Rudolf alpolgármester is részt vett.
Az Isonzó Baráti Kör és a győri Múltunk Útjain Kör az idei jubileumra megkülönböztetett programmal szervezett utat, melyen két napig Ottófi Rudolf alpolgármester is részt vett. A csoportokkal tartott három pap is – köztük egy 88 éves –, akik szentmisét mutattak be a redipugliai hősök kápolnájában és Visintini falucska most még romos kápolnája előtt.

A solkáni temetőben a csoport érdeklődéssel hallgatta vezetőjének, Bedécs Gyulának a visszaemlékezését arról, miként kerültek új névtáblák a sírjelekre a révais tanulók munkája nyomán.

Foglianóban az alpolgármester elhelyezte Győr város koszorúját. Az emlékmű mellett áll a Győrság küldte kopjafa, a falu egykori polgármestere, Balogh Mihály faragta. Tábla hirdeti, hogy a község testvértelepülési kapcsolatot ápol Sagradóval. Érdekesség, hogy az Oslavia emlékművét őrző ágyún az olvasható: a győri ágyúgyárban készítették...

A csoport számára külön élmény volt látni az esti fényben pompázó Abbáziát (Opatija), amikor hajóval a kiegyezés utáni első miniszterelnökünk, gróf Andrássy Gyula kulturált környezetben lévő emléktáblájához igyekeztek. Harminc mécsest gyújtottak, Volosko kis kikötőjéből fáklyával vonultak. Sajnos Győr koszorúján és a győri kör szalagján kívül nem találtak más, emlékezésre utaló jelet a helyszínen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külföldön tömegeket vonz a gazdával közös akadályfutás

Győr - Kukac, kúszó, szlalom, palló, hinta – nem akármilyen sport kellékei ezek: az agility,… Tovább olvasom