Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 8°C Még több cikk.

Emléktábla Sillai Lászlónak

Második alkalommal rendezik meg a Győri Dózsa SE sportnapját 2007. október 6-án, szombaton a sportegyesület pályáján (Győr, Bercsényi liget 1.). A rendezvény keretében - 11.00 órakor - a nyáron elhunyt világbajnok birkózó, Sillai László emléktáblájának felavatására is sor kerül.
Az avatóünnepségen – a megyei önkormányzat képviseletében - dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke vesz részt és helyezi el a megemlékezés virágait.

Sillai László sportpályafutása során kiemelkedő eredményeket ért el a Győri Dózsa SE Birkózó Szakosztályában. Több magyar bajnoki cím mellett 15 évig birkózóként a magyar válogatott tagja volt. Éveken keresztül minden világversenyen pontszerző helyen végzett, 1967-ben kötöttfogású világbajnokságot nyert. Részt vett az 1968-as olimpián.

Két évtizedig a Győri Dózsa SE elnöke volt és irányításával eredményesen működött a 10 szakosztályos egyesület. Az edzői munkát társadalmi munkában végezte. Tagja a Magyar Birkózó Szövetség elnökségének. Ő dolgozta ki az országos utánpótlás- és tehetséggondozó programot. Munkájával mindvégig a megye sportéletét és sportrendezvényeit segítette.

A kiváló sportembert 2001-ben Győr város önkormányzata Pro Urbe Győr-díjjal, a megyei önkormányzat pedig 2006-ban Bauer Rudolf-díjjal tüntette ki.Ponty Zita
Sajtóreferens
Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszóparknyitás Marcalvárosban

Győr - Birtokba vették a gyerekek Marcalvárosban azt a játszóparkot, amelyik negyedikként készült el… Tovább olvasom