Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 15°C Még több cikk.

Elveszett bérlet miatt tartotta fel a buszt Győrben

Csaknem fél órára "túszul ejtett", mintegy negyven-ötven utast egy másik Győrben.Olvasói üzenet: „Győrben a Révai utcai buszvégállomáson szálltam fel február 11-én is a 30A-s járatra, ami 15.17-kor indult volna a menetrend szerint. Már ment is volna a busz, amikor felszállt egy hölgy.

Kereste az elveszett bérletét az első kettes ülésen, mert előzőleg ott utazott. Meggyanúsította az ott ülő, hetvenen túli bácsit, hogy eltette, sőt, még a buszsofőrt is. Nem hagyta elindulni a buszt, ezért átszálltunk a mögötte álló járatra, ami 15.29-kor indult volna.

De az se tudott elindulni, mert arra is felszállt a hölgy. Csak akkor indult el, 15.42-kor, amikor kiérkeztek a rendőrök. Tehát csaknem fél órára "túszul ejtett" minket, mintegy negyven-ötven utast ez a nő. Felháborított, hogy miatta késett a járat, és az a légkör is, amit a gyanúsítással, az erőszakoskodásával teremtett."

Az ÉNYKK Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. tájékoztatása szerint gépkocsivezetőjük is emlékszik az esetre, bár azt nem hallotta, hogy a bérletét kereső utas őt is meggyanúsította. Viszont azt igen, hogy azzal fenyegetőzött, rendőrt hív, de ezt csak a sofőr tette meg, hogy az autóbusz tovább tudjon indulni.

Az utasnak joga van felszállni az általa korábban igénybe vett buszra, hogy az esetleg ott felejtett tárgya után érdeklődjön, de ezt csak kulturáltan viselkedve, a járatot a szükségesnél tovább nem fenntartva jogosult megtenni.

A társaság közleményéből az is kiderült, hogy a talált tárgyak kezelésének ügymenetét belső szabályzatuk pontosan rögzíti. Ha az nem gyorsan romló vagy egészségre káros holmi, az autóbusz-vezetők leadják a forgalmi szolgálatnál, ahol három hónapig őrzik vagy dokumentált módon átadják a jogos tulajdonosnak.

Leggyakrabban személyes okmányaikat, utazási igazolványukat, bérletüket, mobiltelefonjukat, esernyőjüket felejtik az utasok a buszokon. Előfordult már, hogy valaki egy reklámtáskában 143 ezer forintot hagyott el, amit visszaadtak neki, de hagytak el a buszon műfogsort, tele bőröndöt is.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baumax-termékekre is van garancia

Mi lesz, ha meghibásodnak és szeretnénk garanciális jogainkkal élni? Tovább olvasom