Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -5°C | 2°C Még több cikk.

Eltűnt villanyszerelők - elárulta az ügyvéd, mit mondott a vállalkozó Orlik Vilmos autójáról

Egyre több a véletlen címmel tegnapi számunkban írtunk arról, hogy a mosonmagyaróvári és a váci villanyszerelők eltűnésének ügyében meggyanúsított É. Imre egyik rokonánál megtalálták utóbbi, Orlik Vilmos autóját. A férfinak 2015 nyarán veszett nyoma.
Mint arról korábban ítunk, a mosonmagyaróvári és a váci villanyszerelők eltűnésének ügyében meggyanúsított É. Imre egyik rokonánál megtalálták utóbbi, Orlik Vilmos autóját. A férfinak 2015 nyarán veszett nyoma. 

Romándon őrizték az autót


Most már tudható, hogy az autó egy romándi családi ház udvarán állt hosszú hónapokon át, a rokon pedig mit sem tudott arról, hogy egy esetleges bűntény fontos bizonyítékát őrzi. A férfi a Borsnak így fogalmazott: „Imre felhívott annak idején, hogy hozna egy autót, megkérdezte, leteheti-e nálam egy időre. Igent mondtam, hiszen akkor ez ártatlan szívességnek tűnt. Egy óra múlva meg is jelent a rendszám nélküli kocsival. Aztán többször hívtam, hogy megérdeklődjem, meddig marad itt, de fel sem vette a telefont."

Felismerte, ezért jelentkezett 


Mind kiderült, ez a rokon volt az, aki amikor meglátta a felhívást az eltűnt kocsiról, ráismert az udvarán álló autóra, s azonnal jelentkezett a pannonhalmi rendőrőrsön: „Kijöttek, lefoglalták, elvitték. Három hónapja kaptam egy értesítést, hogy az én részemről lezárult a nyomozás" – mondta, hozzátéve, megdöbbent, amikor rokonáról meghallotta a híreket.

A józan logika azt mondatja velünk: vélhetően ez volt az a pont, amikor a nyomozás során össze lehetett kapcsol-
ni a mosonmagyaróvári Mácsik Zoltán eltűnésének ügyét a váci Orlik Vilmoséval, aki szintén É. Imrének dolgozott az eltűnése előtt. 

Adódik rögtön az a kérdés is, hogy ekkora hibát hogyan lehet elkövetni. 
 
Ebben a romándi udvarban parkolt, É. Imre unokatestvérénél a Toyota. Fotó: BORS/Zsolnai Péter
Ebben a romándi udvarban parkolt a Toyota. Fotó: BORS/Zsolnai Péter
 

A gyanúsított változatlanul tagad


É. Imre ügyvédjétől, dr. Bagó Ottótól tegnap megkérdeztük, védence milyen magyarázatot adott a rokonhoz vitt kocsira; a válasz az volt: a rendőrségi kihallgatáson nyilván erre (is) rákérdeztek a nyomozók, de a második gyanúsítással kapcsolatban É. Imre csak annyit mondott – ennyi a vallomása –, hogy nem követte el az ellene gyanúként felhozott bűncselekményt (a nyereségvágyból, előre kitervelten elkövetett emberölést). Mást nem. 

É. Imre Mácsik Zoltán eltűnésével kapcsolatban is tagadásban van, s még egy hasonlóság akad a két ügyben: a mosonmagyaróvári villanyszerelő szintén az autójával együtt tűnt el.

Bűnügyi felügyelet vagy hosszabbítás


A védekezési stratégia nem változott, így Bagó ügyvéd szerdán kezdeményezni fogja a Győri Járásbíróságnál a bűnügyi felügyelet (korábban ezt házi őrizetnek hívták) elrendelését. 

Ehhez persze az ügyészségnek is van szava, a vádhatóság – s ez sem meglepő – a letartóztatás meghosszabbítását kéri. Részben a szökés veszélye miatt, részben pedig az eljárás megnehezítése okán. Mint megtudtuk ugyanis, É. Imre „bizonyítási eszközt" próbált elrejteni. 

Mácsik Zoltánt és Orlik Vilmost a rendőrség még mindig az eltűnt személyek között tartja nyilván és keresi. 
Folytatás innen szerdán.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rangos európai versenyt nyert a győri fejlesztésű MaxWhere

Rangos európai versenyt nyert a győri fejlesztésű MaxWhere
Két magyar startup vállalkozás, a virtuális valóság alapú, új operációs rendszert megalkotó Maxwhere… Tovább olvasom