Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Eltűnnek a cukrok a temetőből

Egy korán elhunyt kislány sírjáról eltűnt szaloncukrok miatt keresték meg szerkesztőségünket.

A korán elhunyt kislánya sírjáról eltűnt szaloncukrok miatt kereste meg szerkesztőségünket elkeseredetten Somogyi Ferenc. A temetőt kezelő társaságtól megtudtuk: a portaszolgálaton és a kapuk zárásán kívül mást a sírhelyek őrzéséért nem tudnak tenni.

Nyolc hónaposan halt meg Somogyi Ferenc kislánya. Igaz, már mintegy harminc éve, de azóta mindig karácsonyfát állít neki, ahogy a szülők gyermekeiknek szokták. Ám rendszerint eltűnnek róla a szaloncukrok, csak az üres papírjait találja meg a sír mellett szétszórva. Ha ezt látja, sírva fakad. Már azon gondolkodva kereste meg szerkesztőségünket, hogy hashajtót rejt a szaloncukorba. Úgy véli, így talán elérhetné, hogy elvegye a kedvét az ilyesmitől annak, aki leeszi a sírról a szaloncukrot.

A győr-nádorvárosi köztemetőt kezelő Győri Kommunális Szolgáltató Kft. sajtószóvivőjének, Nagy Csabának tájékoztatása szerint a temető decemberben reggel nyolctól este hatig tart nyitva. Mivel közterület, ezért ekkor bárki látogathatja. A nyitva tartás alatt portaszolgálatot üzemeltet a társaság, azután a kapukat másnapig bezárja. A nádorvárosi köztemetőben huszonöt hektáros területen ötvenezer sírhely van, ezenkívül a kft. a sírhelyek őrzésére más megoldást biztosítani nem tud.
Ha olvasónk úgy érzi, elhunyt családtagja emlékét megsértették, eljárást kezdeményezhet a rendőrségen vagy a bíróságon. Lopás miatt az eltűnt holmi értékétől függően az önkormányzatnál is lehet feljelentést tenni. Bár mint az apa panaszából kiderül, esetében nem anyagi kárról, lelki sebről van szó, ami mint tudjuk, nehezen gyógyul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosoni-Duna: előre a múltba

Bár a Mosoni-Duna több mint tíz éve húzódó rehabilitációja idén sem került be az államilag támogatott kiemelt fejlesztések közé, a gönyűi kikötő tervezett átalakítása a folyó győri szakaszára is pozitív hatással lesz – a vízszint az ötven évvel ezelőtti állapotra állhat vissza. Az érintett települések (Győr és Gönyű) vezetői biztosak benne, most végre megvalósul a fejlesztés. Tovább olvasom