Kisalföld logö

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 19°C | 28°C Még több cikk.

Elstartolt a 90. Ünnepi Könyvhét Győrben - fotók

Elstartolt a 90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyermekkönyvnapok a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér szervezésében.
Megkezdődött a 90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyermekkönyvnapok programja. A Baross úton, a szabadtéri rendezvények helyszínén, már délelőtt 10 órától megteltek a standok könyvekkel. A Csónakos szobornál felállított színpadon 14 órától a Rezeda népzenei együttes műsora nyitja az előadás sorozatot.
Elstartolt a 90. Ünnepi Könyvhét Győrben. Fotók: Bertleff András
 
Fotó: Bögi Tamás
 

Korábban

Az ünnepi könyvhét egyedülálló magyar kulturális rendezvénysorozatnak számít. A nagyszabású könyves esemény a Literatura irodalmi folyóirat főszerkesztőjének, Supka Gézának a kezdeményezésére született meg, 1929 májusa óta a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése szervezi, évről évre töretlen sikerrel.
 

Az idei győri események már megkezdődtek az előprogrammal, a győri csata 210. évfordulója alkalmából rendezett konferenciával és dalos előadóesttel. Ahogy Horváth Sándor Domonkostól, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér igazgatójától megtudtuk, a megyeszékhelyen 15 kiállító – főként kiadó, könyvesbolt, kulturális intézmény – kínálja kiadványait június 15-ig a Baross úton. Jelen lesz a könyvünnepen válogatott kínálatával többek között a Kalligráf, a Libri, a Püski Kiadó győri könyvesboltja, a Szkítia Könyvesbolt, a Magyar Kultúra Kiadó, a Líra Könyv Zrt., a Műhely folyóirat, a városi levéltár és a Könyvbarlang Antikvárium.

Horváth Sándor Domonkos elmondta, hogy a több száz kiadvánnyal szolgáló könyves rendezvény az önkormányzat 2,5 millió forintos támogatásával valósulhat meg. Az idei ünnepi könyvhetet június 13-án 15 órakor Jánosi Zoltán József Attila-díjas író nyitja meg a Baross úti színpadon, utána Bognár Szilvia és zenekara szórakoztatja a megjelenteket.

A könyvbemutatókon egyebek mellett Csender Leventével, Szávai Gézával, Zsebők Csabával és Tóth Krisztinával találkozhatnak az érdeklődők.
A Kisalföld standja

A könyvvásáron a Kisalföld is ott lesz: június 13–15-ig 10–18 óráig megvásárolható többek között a Lapcom Kiadó és a Pannonhalmi Főapátság Bencés Kiadó újdonsága, A megajándékozott – Baráti beszélgetés Várszegi Asztrikkal című könyv.

Könyvvásár naponta 10-18 óráig a Baross Gábor úton (sétálóutca).⠀

Keresse a Kisalföld standját a Győri Látogatóközpont előtt! Akciókkal várunk minden érdeklődőt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ház tetőszerkezete égett Győrben

Kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete Győrben, a Koroncói úton. Tovább olvasom