Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Első téma a győri egyetemen: devizahitel-végtörlesztés

Előadás-sorozatot indít a Széchenyi István Egyetem Győrött. Jogi témákban segítenek eligazodni, mindennapjaink szakzsargonjához adnak iránytűt a laikusok kezébe.


– Az egyetem egyre inkább szeretne nyitni a lakosság, a győriek felé, minél több embert szeretnénk beengedni az intézmény falai közé. A Nyugdíjasegyetem sikerét látva döntöttünk úgy, hogy bővítjük a lehetőségeket – beszélt a "Lehet vagy szabad? Jogi iránytű a hétköznapi útkereséshez" című előadás-sorozatról dr. Glavanits Judit főszervező.

A Széchenyi István Egyetem (SZE) Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karán működő Jogi Továbbképző és Pályázati Iroda vezetője kiemelte:
– Aktuális, széles társadalmi rétegeket érintő témák köré szervezzük az előadásokat, olyan kérdésekre adunk választ, amelyek döntően befolyásolják az emberek mindennapjait. Ezzel szeretnénk növelni az egyetem felelősségvállalását, segíteni a győrieket.

Az első konferenciát november 19-én, szombaton rendezik meg az egyetemen. Ezen a találkozón "Devizahitelek végtörlesztése: frankakna vagy mentőcsónak?" címmel többek között arra a kérdésre kaphatnak választ a résztvevők, hogy a korábban szocpolt kapott családok milyen további teendőkkel számolhatnak a végtörlesztés során, a lakás-takarékpénztári szerződéssel kombinált hitelek milyen feltételekkel törleszthetők, milyen rejtett veszélyei vannak a hitelkiváltásnak.

A résztvevők részletes információt kapnak a végtörlesztés jogi kérdéseiről dr. Glavanits Judittól, majd dr. Farkas Péter, a közgazdaság-tudományi kar adjunktusa segít számolni, megbecsülni, hogy mekkora lesz az új hiteleknél a kamat. Mindezeken túl az egyetem "házhoz hozza" a legnagyobb pénzintézeteket is, így az előadásokat követően mindenki tájékozódhat a feltételekről.

Jelentkezés. Az előadásokon való részvétel előzetes regisztrációhoz és részvételi díjhoz kötött. Mindez a http://dfk.sze.hu/ weboldalon keresztül lehetséges, s itt kaphatnak további információkat a résztvevők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autótechnika kiállítás: életpályaprogram indul Győrben

"A jövő Győrben épül" szlogen jegyében együtt mutatkozott be a szombaton zárult budapesti… Tovább olvasom