Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 15°C Még több cikk.

Előzetesben maradt a fegyvergyűjtő

Vág - Továbbra is előzetes letartóztatásban van, de már a megyei rendőrség vizsgálja annak az osztrák férfinek az ügyét, akinek autójában, illetve vági otthonában január elején lőfegyvert és riasztófegyvert, lőszereket, valamint náci relikviákat találtak.
Jelenleg a Hadtörténeti Múzeum munkatársai, valamint fegyverszakértők vizsgálják azokat a lőfegyvereket és lőszereket, illetve náci relikviákat, amelyeket január 5-én találtak a pénzügyőrök egy osztrák férfi autójában a hegyeshalmi határtól nem messze, egy közúti ellenőrzés során.

A Kisalföld akkor megírta: az 58 éves férfiről szinte azonnal kiderült: egy rábaközi kis faluban, Vágon is van háza – ott további csaknem hétszáz gépfegyvert és lőszert találtak a rendőrök. A férfit előállították és előzetes letartóztatását kezdeményezték. Riportunk szólt arról is, hogy a Vágon élők közül többen jártak a „sógor" lakásában, de a fegyvereket és a náci relikviákat soha nem mutatta meg nekik a gyanúsított.

A férfi ellen továbbra is tart a nyomozás lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt – mondta Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Kisalföld érdeklődésére.

Az eredményt továbbra is előzetes letartóztatásban várja az osztrák, aki a világháborús relikviákat (az aktatáskát, benne német birodalmi címerrel ellátott munkakönyvekkel, étkezési jegyekkel, az SS-gyűrűket és -névjegytartókat, továbbá azt az emlékérmet, amelyet Adolf Hitler születésnapján adtak ki 1945-ben) magáénak vallotta, s azt állította, a bolhapiacokon szerezte be. A férfinek – s ez a gyanú szempontjából meghatározó – sem a fegyverek tartására, sem a szállításra nem volt engedélye.

Pálffy Attila, Vág polgármestere azt mondja, az osztrák férfi ügye most már nem napi téma a faluban, ha kiengedik, s esetleg visszatér a rábaközi községbe, minden valószínűség szerint ismét az lesz. A háza környékén láttak ugyan mozgást azóta, hogy tulajdonosát letartóztatták – nyilván az osztrák ismerősök, rokonok lehettek –, de egyelőre minden csendes, s az is marad, míg a vizsgálat tart.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eddig nem tanultak a fagykárokból a gazdák

Győr-Moson-Sopron - Még nem tudni, hogy a hét közepi reggeli fagyok mekkora kárt tettek a… Tovább olvasom