Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Előny a szomszédnál

– Börcs számára Győr közelsége mellett az is kedvező, hogy egy nagy falu „árnyékában" fekszik. Abda mint szomszéd, számos előnyt jelent nekünk – mondta el Rácz Róbert börcsi polgármester.
A börcsi elöljáró hozzátette: Abda fejlődési céljai, a sportcsarnok, az új polgármesteri hivatal, civil ház, a Győrrel összeköttetést jelentő kerékpárút terve, tulajdonképpen közös célokat jelentenek. Abdán elérhetik azt a börcsiek, amit a megyeszékhelytől nem remélhetnek. A szomszédos falu előrelépése Börcsnek is fejlődést jelent és a polgármester szerint az abdai faluvezetés igyekszik jól kihasználni a lehetőségeit.

Szerencsésnek tartja Rácz Róbert azt is, hogy a két falu több téren is „közösködhet”. Például együtt működtetnek körjegyzőséget. Örül, hogy Abda partner ebben, mert ez célszerű megoldást jelent. Olcsóbb így a fenntartása, de a leggyakoribb ügyintézéseiket a börcsiek így is helyben bonyolíthatják, csak néhány dolog miatt kell átmenniük Abdára.

Az sem volt sosem kérdés, hogy a börcsi az abdai tagóvodájaként működjön és nemrégiben az iskola is az abdai tagiskolája lett. „Valamivel jobb lenne azt mondani, hogy ezek az intézmények teljesen csak a sajátjaink, de ez az összefogás mindkét félnek anyagi előnyökkel jár, és az óvoda, az iskola tulajdonképpen így is a sajátunk. Viszont a kapcsolat révén megmaradó pénzt más fejlesztésekre fordíthatjuk” – szögezi le a szomszédvélemény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

`Politika nélkül érvelünk`

Csak alig másfél éve látja el a polgármesteri teendőket Abdán Szabó Zsolt, mégis látványos nyomai… Tovább olvasom