Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Élménymedence 700 négyzetméteren

Ünnepélyes keretek között rakták le tegnap délelőtt a két és fél milliárd forintos költséggel épülő Győri Fürdőközpont beruházás első ütemének alapkövét.
A tizenöt évvel ezelőtt lebontott termálfürdő helyén épülő, közel 3 ezer négyzetméter beépített területen megvalósuló termál- és élményfürdőközpontot mintegy 1100 fürdővendég veheti igénybe egy időben.

Az öt darab, összesen 700 négyzetméteres élménymedence felületéből 330 négyzetméter beltéri, míg a többi kültéri kialakítású. A fürdőzés élvezetét óriáscsúszdák, sodró- és vadvízi csatornák, 7 méter magas vízesés, pezsgőfürdő, gejzírek, masszírozófúvókák, patak, buzgár teszi teljessé.

Négy medence

A termálfürdő négy medencéből áll majd, mintegy 570 négyzetméter vízfelülettel, amiből 220 négyzetméter lesz belső területen. A 29–32 Celsius-fokos vízben derék- és hátmasszírozók, úszófolyosó, fekvőmasszázs és ülőpadok szolgálják a vendégek kényelmét, gyógyulását. A szaunát egyidejűleg 26-an használhatják.
A tegnapi alapkő-elhelyezési ceremónián Balogh József polgármester kiemelte, hogy a beruházás megvalósításával tartozást rónak le Győr és környéke lakói felé, akik tizenöt évig voltak kénytelenek nélkülözni a város termálkincséből adódó lehetőségeket. A polgármester köszönetét és háláját fejezte ki mindazoknak, akik tettek azért, hogy az ügy kimozduljon a holtpontról.

Lehetőségek tárháza

A megyei közgyűlés elnöke, Ivanics Ferenc a Széchenyi-terv turizmusfejlesztési programjából adódó lehetőség kihasználásának fontosságát hangsúlyozta. Ugyanakkor a projektfelelős alpolgármester, Jungi Csaba a turizmus és idegenforgalom előtt álló lehetőségek mellett fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a fürdőközpont a győrieknek és a város környékén élőknek is épül, hiszen nekik is hiányzott a termálfürdő.

Az első ütem

A projekt első, 2,5 milliárdos beruházása 2003 szeptemberében készül el, míg a teljes, 6 milliárdos fürdőkomplexum befejezése 2009-re várható. A becslések szerint addig mintegy egymillió vendég látogat el a Győri Fürdőközpontba, amit a győri székhelyű Integrál-H Rt. épít fővállalkozóként.

Kapcsolódó cikk >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útlevél a kisebbséghez

Ma este főműsoridőben, este fél 9-kor látható a Magyar Televízió 2-es csatornáján a Győr TV… Tovább olvasom